Jack Wolfskin Gossamer 23-säsongs tunneltält för två personer. Vikt 2280g, packmått 57 x 17 cm.
Vattenpelare ytterduk 4000 och golv 10000. Tältet har två öppningar, två invändiga fickor, och innertält helt i mesh-tyg. Innertältsmått, max (längd x bredd x höjd): 225 x 125/105 x 90/60 cm.


Tillverkare: Jack Wolfskin
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Otroligt vädertåligt Lättmonterat Välventilerat Mycket prisvärt

Minus:Låg sitthöjd Liten absid Yttertält som inte täcker ventilationsfönster

Kommentar: Jag har använt tältet under några veckor på skåneleden, höga kustenleden, lögdeälvsleden och två år på rad när jag vandrat hela kungsleden med mina söner. Kungsleden har vandrats med start i mitten av juni och med start i mitten av augusti)

Montering:
Tältet är lätt att sätta upp även för den ovana, det finns dessutom steg för steg filmer på youtube som är hjälpsamma. Att packa ner det är däremot mer utmanade. Trots otaliga försök att vika tältet på olika sätt, så slutar det alltid med att det knappt går i medföljande packpåse. Vi löste detta andra året, genom att packa innertältet i en annan packpåse och yttertältet i ytterfack på väskan.
Storlek:
Inuti är det en låg sitthöjd, vilket gör det svårt att ha mysiga kvällar med spel eller mat i tältet. Dessutom är det en väl liten absid, där två större ryggsäckar kräver en del planering för att rymmas. Matlagning rekommenderas inte i detta utrymme. I övrigt bra mått. Relativt låg packvolym och vikt.
Innertält:
Fantastiskt skydd mot mygg, bra förvaring med fickor på båda sidor och lina för upphängning av ex. blöta strumpor.
Prestanda:
Tältet har använts i rejäla stormbyar på kalfjäll, ösregn i över 10 timmar och gassande sol, och det klarar hård vind och kraftigt regn mycket bra. Vi har upplevt att det har god ventilation och vi har inte haft problem med kondens (undantaget en natt då vi hade någon början till kondens). Vid någon grad under nollan, blir det dock snabbt kallt. Vi hade önskat ett yttertält som går hela vägen ner över ventilationsfönstret, så hade säkert detta avhjälpts.

Liknande produkter: MSR Hubba Hubba NX
Hilleberg Nallo 2
Hilleberg Anjan 2

Pris: 1500

Logga in