Jack Wolfskin Exolight I

» Ladda upp produktbild

Enmanstält


Tillverkare: Jack Wolfskin
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Tältet är mycket lätt (1 400 gr), litet och kompakt när det packat och snabbt att slå upp. Det har en rimligt bra absid som ger plats att sitta i vid regn, praktisk inredning med en stor ficka vid ena kortsidan och en mindre vid den andra. Den har en liten praktisk öppning vid den stängda långsidan att lägga packning (jag lägger stormkök och mat där). Bra pris.

Minus:Tältets yttertält går inte ner mot mark vilket släpper in drag. Innertältet består av myggnät och skyddar inte mot drag. Öppningen har inte någon bra lösning för att hålla tältöppningen uppe så att man kan sitta skyddat vid regn (hade räckt med en eller två plastklämmor för att hålla uppe öppningen), lite slarvigt och dåligt genomtänkt. Knappast stabilt i hård vind.

Kommentar: Ett väldigt lätt och nätt litet tält men som inte lämpar sig särskilt väl för nordiska förhållanden, i synnerhet inte kalfjäll. Innertältet består bara av ett myggnät. Yttertältet går inte att dra ner ordentligt mot marken vilket gör tältet dragigt (och nej, ingen kondens...) och släpper in snöyra (inte allt för ovanligt de flesta årstider i fjällmiljö). Tillverkaren framhåller att tältet klarar vindar upp till 80 km/h vilket motsvarar 22 m/s ("hård vind") - inte är allt för ovanligt i fjällmiljö.
Så länge man inser tältets begränsningar så är det ett behändigt litet tält som är snabb och enkelt att slå upp. Man får också beakta att man kan behöva kompensera med varmare tält vid lägre temperaturer på grund av drag i tältet.

Pris: 1

Logga in

Tips!