Hilleberg SouloGeodesiskt kupoltält för en person och packning.


Tillverkare: Hillebergs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Starkt, tyst, lätt, trevligt att se på

Minus:Hade varit trevligt med en ytterligare lucka för ventilation, för genomströmning.

Kommentar: Jag instämmer mest i vad andra har skrivit. Detta tält är helt enkelt kvalitet.
Jag tror inte att jag hade kunnat köpa ett tält som passar mig bättre.
Innertält i mesh rekommenderas att köpa till så blir det mycket behagligt på även sommaren.
Det är enormt stadigt. Ibland då det blåser hårt ute och jag går in i tältet så tystnar vinden så mycket att jag undrar om det plötsligt börjat blåsa mindre.
Väldigt mycket utrymme. Har suttit och spelat Heroes of Might and Magic 3 med brorsan i flertalet timmar då vi väntade ut regn. Har sovit i det 2 personer, dock utan innertältet, men fick plats alldeles utmärkt. Vi hade till och med all vår utrustning inuti och behövde inte ens ligga skavfötters.

Det här är när det kommer till friluftsliv, ett av de absolut bästa köp jag gjort. Om faktiskt inte det bästa.

Liknande produkter: Akto. Exped Mira.

Kundservice: Utomordentlig service. 10/10

Pris: 5800

Plus: Så välgjort med genomtänkta materialval och detaljer att jag köpt ett till i annan färg.

Minus:--

Kommentar: Hilleberg Soulo är ett enmanstält avsett att motstå stormar och nederbörd, både vinter och sommar. Eftersom det i Soulos kravspec ingår enastående styrka, är det något tyngre än andra enmanstält från Hilleberg ex. Akto och Unna. Det får dock anses som lätt när man jämför dess förmåga att stå emot vind, regn och snö.
Hilleberg Soulo är ett självstagande kupoltält som är otroligt stabilt men som man ändå kan slå upp på några minuter. Det kräver inte några markpinnar för att stå men har rikligt med linor med totalt 12 fästen för markpinnarna. (Jag rekommenderar att man som vanligt använder samtliga.) Detta för att öka stabiliteten och även se till att plötsliga vindbyar inte blåser bort det oförankrade tältet. Takhöjden är generös med 95 cm och jag(180 cm) kan, på ett 7 cm tjockt liggunderlag, utan problem sitta upp i tältet. Absiden har gott om utrymme för att förvara utrustning i. Jag upplever att tältet är mycket rymlig för en person. Med bara en takventil var jag först orolig att det skulle bildas mycket kondens men ventilationen är mycket bra och kondens har inte varit något problem. Jag använder dessutom Hillebergs footprint för att minska kondensen.
Soulos innertält, precis som alla Hillebergs tält, är ljusgult och det gör att tältet känns ombonat och ljust.
Även om Soulo ex. är tyngre än Akto och Unna är jag mer än villig att acceptera den extra vikten för utrymme, absid och styrkan i tältet som låter mig sova även när vädret är hårt. Utformning och kvaliteten på detta tält är så bra som det kan bli.
Jag har ägt och använt både Hilleberg Akto och Unna. Dessa tält har varit utmärkta, men jag ville ha ett tält, med absid, som jag också kunde använda på kalfjället under senhösten.
Mitt Soulo används när jag leder grupper i fjällmiljö under sommar- och höst. På dessa turer föredrar jag därför tält som är lätthanterliga och som kan slås upp nästan var som helst. Tälten måste ha en genomtänkt konstruktion, vara rymliga, bekväma, lätta att slå upp och funktionella i varje detalj.
Detaljerna gör en enorm skillnad och är bl.a. det som skiljer mediokra tält från de som är” top of the line”. Hilleberg Soulo har dessa detaljer(precis som alla Hilleberg tält jag ägt) T.ex. dragkedjor som är regnskyddade och inte fastnar i väven när man drar dem upp eller ner. Inne i tältet finns det gott om fickor att placera diverse utrustning som pannlampa, kartor mm. De dubbla staglinorna med lätthanterade linsträckare underlättar mycket när man stormsäkrar tältet. Absiden är så pass stor att jag inte upplever det obehagligt att laga mat i den vid dåligt väder. Jag får även plats med all utrustning i den.
Sammanfattningsvis kan jag starkt rekommendera Hillebergs Soulo. Tältet jag recenserat är dessutom mitt andra Soulo. Det är relativt lätt att hitta ett enmanstält som är både lättare och tar mindre plats i ryggsäcken. Men letar Du efter ett enmanstält som både är hållbart, rymligt och funkar i alla väder är det Soulo jag rekommenderar!

Liknande produkter: Hilleberg Akto och Unna. Helsport Reinsfjell Superlight

Pris: 6995

Plus: Helheten

Minus:--------

Kommentar: Love it. Ett av marknadens bästa singeltält. Har nyligen sova tre nätter i hård vind (17 m/s) vid kusten i närheten av kullaberg (skåne). Tältet stog pall utan problem. Kommer att använda detta tält till gröna bandet nästa år.

Plus: Allt! Helheten.

Minus:Kan ej komma på nåt dåligt, tycker inte att det är dyrt med tanke på vad man får för pengarna.

Kommentar: Klockrent. Bra ventilation, hög komfort. Mycket lätt att sätta upp. Kan verkligen rekommendera detta.

Liknande produkter: -

Kundservice: -

Pris: 5500

Plus: Rejält med utrymme för mig, 125 liters Norröna Recon i absiden och packning plus vapen vid sidan längst in i tältet. Släpper på Hillebergmanér inte in en droppe trots långvarigt regn och fuktig luft. Mitt tredje Hillberg och byggkvaliteten är som vanligt på topp, trots att det är ett outlettält (ser ingen skada eller annat).

Minus:Lite tungt för ett enmanstält.

Kommentar: Mycket nöjd med tältet. Skriver recension efter att jag testat tre nätter i -1 till +4 grader med snöblandat regn och regn i fjällen. Inte en droppe kommer in och med rätt justerade ventiler så klarar man kondens väldigt bra. När man får in snitsen går det ganska snabbt att få upp men är kanske lite trixigt med clipsen och tjockare vantar. Känns som tidigare recensent lite som overkill och väldigt bombsäkert.

Liknande produkter: Hillberg Akto. Bytte bort mitt Allak mot detta så det blev en snabb affär och därav inget Akto.

Kundservice: Hilleberg är väldigt serviceminded.

Plus: Stabilt, pålitligt, stormsäkert, funktionellt.

Minus:Något fippligt att sätta upp med stora vantar.

Kommentar: Ett extemt stabilt tält för svåra förhållanden. Väldigt lättplacerat på grund av litet fotavtryck. Eftersom jag är 188cm är tältet en aning kort men fullt tillräckligt även under vintern. För väldigt kalla turer med mycket utrustning tycker jag tältet är en aning litet. Om man sätter en spade i absiden för att tillfälligt spänna ut duken en aning finns det gott om plats för både sittande och liggande matlagning i dåligt väder. Ventilationen är bra och det finns möjlighet att sätta upp stormlina. Tältet kan vara ganska hårt att sätta upp med vantar då duken måste spännas över stängerna. När allt är på plats känns det mer som ett hus än ett tält.

Liknande produkter: -

Köpplats: Naturkompaniet

Plus: Bombsäkert, lätt att hantera, ganska lätt att bära, bra ventilation.

Minus:Inga som jag har noterat.

Kommentar: Har använt tältet under vinter, sommar och höst i fjällen. Som vintertält är jag imponerad av prestandan, det står säkert i hårt väder och tål stora snölaster utan att det känns oroligt. Som alltid blir det lite rimfrost inuti, men det få man leva med om man tältar i kyla.

Som sommartält lider det lite av att vara "overkill", ett Akto t. ex. funkar ungefär lika bra men väger halvkilot mindre. Ventilationen upplever jag dock som bättre på Suolo!

Jag var nyfiken på hur tältet skulle prestera under hösten i fjällen - runt noll och upplagt för kondens. Men inga särskilda problem, har haft mer kondens i
t. ex. Akto än i Suolo under samma betingelser.

Utrymmet är ok. Bra plats för packning och man kan laga lite mat i skydd om det krävs. På vintern kan det kännas lite trångt, men det fungerar bra om man håller ordning på grejorna. Ett tips är att gräva ett hål i snön och ställa ryggan upp i absiden, mer plats för matlagning och enklare att packa i skydd av absiden om vädret är risigt.

Ett kanonbra tält om man planerar att använda tältet över trädgränsen året runt!

Kundservice: HB är grymma på kundservice faktiskt. På ett Unna jag ägde för ett antal år sedan gick en spolknapp till ventilhatten sönder i hårt väder. Garantitiden hade gått ut för länge sen, men HB lagade ventilhatten och skickade tillbaka den med vändande post utan kostnad. Och utan någon diskussion vilket uppskattas!