Hilleberg Nammatj 3 GTHögfjällstält med förlängd absid


Tillverkare: Hillebergs
 
Betyg: 4.94.94.94.94.9
(betyg 4.9 baserat på 10 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 18 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Robust, enkelt, gediget.

Minus:Lite kort ligglängd om man ligger på uppblåsbart liggunderlag.

Kommentar: Införskaffade ett äldre Nammatj 3 GT pga att jag ville ha ett rymligt solotält med stor absid för längre MC-turer med utrustning. För detta ändamål är tältet perfekt. Uppskattar särskilt att man utan problem kan sitta i Helinoxstolen under tak inne i absiden (jag är 189 cm lång) och pyssla/laga mat etc vid sämre väder. Uppskattar alltså att det finns myggnät även på yttertältet, det är en miss på Kaitum...

För att vara ett "tremanstält" är innertältet smalt, vill minnas att det är under 140cm vid fotänden. Jämfört med tex Kaitum 3 GT är skillnaden på utrymme enorm! Men det var precis vad jag ville ha och Nammatj 2 GT har betydligt lägre takhöjd.

Som vanligt med Hilleberg så funkar det mesta utan problem, dimensioner, duk, beslag osv är utan anmärkning och gjort för många många års användning. Lätt att sätta upp och ta ned.

En sak jag tänker skulle förbättra Nammatj är en större meshpanel/ventil i fotänden, på liknande sätt som Keron/Kaitum. Även om väggen sluttar så skulle jag vilja ha möjligheten att öppna upp mer och öka genomdraget när det är varmt. Annars mycket få anmärkningar.

Kundservice: Hilleberg har mycket bra service och kundtjänst. Det lönar sig att hålla liv även i äldre slitna tält. Allt går att reparera/renovera.

Plus: Mångsidigt, tåligt, rymmligt, slitstarkt,

Minus:inget

Kommentar: Efter 10år med Nammatj 2GT bytte jag upp mig till 3GT. Ger en härlig lyx för två personer och passar bättre på vinterturer. Ska man bara ha ett tält så är Nammatj ett bra val. Har använt det flitigt på vinterturer, fjällvandring och paddling. GT absiden är grym för matlagning och packning vid dåligt väder. Resning och rivning går på någon minut. Detaljerna imponerar och väven ser ut att hålla mycket länge. Värt varje krona.

Liknande produkter: Nallo GT, Nammatj 2gt

Plus: - Rymligt - Ventilation - Tåligt

Minus:- Vatten rann ner in i absidern när vi öppnade

Kommentar: Det finns i princip inget dåligt att säga om det här tältet. Vi ville ha ett tält vi kunde lite på under hårda förhållanden och som rymde en hel del packning (under vinterturer). Vi har nu provat tältet i höstklimat. Det regnade och blåste konstant i tre dagar. Tältet presterade precis som förväntat. Inga problem med väta eller hållbarhet. Ventilationen såg till att det inte var fuktigt i tältet trots att alla våra kläder och skor var täckta med väta. Man hade alltid en liten "kokong" att gå in i där allt var varmt och torrt. Det enda negativa vi hade var att varje gång vi öppnade tältet så rann allt vatten från taket/sidorna ner i öppningen och in i absidern. Satt man inne i tältet fick man det på sig. En "vattenavledningslist" längs öppningen hade varit skönt att ha. Ser fram emot att prova tältet i vintermiljö.

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 6900

Plus: Relativt lätt, rymmligt, god ventilation, myggnät i ventilation och absidingången. Bra service från Hilleberg

Minus:En tältpinne till staglinorna gick sönder vid en vintertältning, men Uteliv i Linköping beställde en ny direkt när de fick vetskap om det.

Kommentar: Detta tält är jag mycket nöjd med. Har testat det under längre tid på sommar och höstperioden och en kortare vandring under vintertid. Har sovit i det under kraftigare vindar och kan säga att man känner sig trygg i det när det blåser till. Grannens tält (kupol-tält) vände sig innåt med tältstängerna.
Helhetsintrycket är mycket bra!

Liknande produkter: Keron 3Gt, Nallo 3 Gt

Kundservice: Bra service från Uteliv Linköping

Köpplats: UTE-LIV

Pris: 6800

Plus: Rymligt Genomtänkt Lätthanterat Mycket mångsidigt.

Minus:Ej självstagande Långa kompisar gillar inte planlösningen med sluttande innertält

Kommentar: Köpte mitt Nammatj 3GT för muckarbidraget 1995... har aldrig ångrat att jag valde det framför Fjällräven Akka som var det lite billigare alternativet.

Detta är ett fullvuxet tält, rymligt för tre, överdådigt för två och i det närmaste ensligt om man sover själv.

Den stora absiden är guld värd, framförallt vintertid.

Ventilationen är hyffsad så länge det finns lite vind.

Kvaltiet, design och detaljer är mycket bra.

Under mer än tio års användande har jag behövt byta innertältsgolv - detta fixade Hilleberg för en rimlig slant, byta en del stormlinor pga skav/slitage, byta resårbanden till innertältet som blir lite "trötta" efter ett tag, ett gnagarhål i innertältet har lagats med hjälp av medföljande reparationlapp. Inte orimligt med tanke på antalet brukstimmar.

På samma sätt får man sätta priset i relation till hur mycket och länge du kan använda ett sådant här tält. Detta är nog det mest mångsidiga tält jag kan tänka mig.

Liknande produkter: Fjällräven Akka

Kundservice: Bara bra

Köpplats: Naturkompaniet

Plus: Rymlig absid, lätt att hantera, stabilt.

Minus:Något bristfällig ventilation.

Kommentar: Det mest positiva med tältet är den rymliga absiden som med lätthet rymmer packning för tre personer samtidigt som det blir utrymme över för matlagning och liknande. Det mest negativa med tältet är ventilationen som kan fungera lite dåligt då det lätt blir kondens. Ventilationen är dock inte sämre än på andra tält.

Liknande produkter: Hilleberg Kaitum, Keron, Nallo

Kundservice: Acceptabel kundtjänst, leveransen dröjde men jag kompenserades med ett skyddsgolv till tältet.

Köpplats:

Pris: 6395

Plus: hantering. slittåligt. bra dragkedjor. bra snöpinnar.

Minus:ventilationen i äldre tält. köpte mitt år 2001ca

Kommentar: Mycket nöjd under vintertältning. Dock har jag en gammal version där luftintaget på motsatta änden till ingången inte finns. Detta gör att ventilationen inte alls är tillräckligt bra.

Tältet är perfekt för två på vintertur.

Det har dock ändrats på senare modeller. Skall eventulellt försöka att se om Hilleberg kan sy om det.

Köpplats: Sportkompaniet TIP Top AB sthlm

Pris: 6000

Plus: Rymligt, stor absid, mycket tält för pengarna, god ventilation

Minus:Ur min synvinkel finner jag inte några minus.

Kommentar: Jag har använt tältet ett par gånger under hösten samt nu i vinter och jag är väldigt nöjd. Kvalitétskänslan är genomgående och tältet är rymligt. Stor absid och god ventilation.

Under vintern så finns dock risken att det blir väldigt mycket kondens om man ligger med huvudet innåt i tältet. Det är bättre att ha huvudet mot öppningen i tältet för bästa ventilation.

Vikten på tältet tycker jag inte är ett problem. Visst, det väger. Men så är det ett väldigt rymligt tält för tre personer. Så det är något man med glädje kan acceptera.

En god idé till vinterbruk är att köpa till ett extra golv till tältet för att inte riskera att dina prylar blir blöta.

Köpplats:

Pris: 5995

Minus:Ska väl vara priset då + eventuellt vikten

Kommentar: Rejält tält för året-runtbruk. Gott om plats i absid för utrustning och matlagning, gott om plats för 2 vuxna + hund i tältet, mysigt på gränsen till trångt för 3 vuxna.

Kundservice: Bara bra

Köpplats: Hilleberg outlet

Pris: 4500

Kommentar: Tält som förenar stryktålighet, både från väta och vid, med ekonomi i vikt och utrymme. Ventilationen är prioriterad och en längsgående luftkanal i takhöjd går enkelt att skapa med öppningssystemet.

Logga in

Tips!