Hilleberg Nallo 4 GT

» Ladda upp produktbild

Hilleberg Nallo 4 GT


Tillverkare: Hillebergs
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Fri passage in och ut ur tältet utan att klättra över packning, gott om plats för att ta av blöta regnkläder och ALL packning får plats.

Minus:Ventilationen och utgången är sämre än i Nallo utan GT-absid. Det går inte vika undan hela absiden och ha fri sikt och full luftgenomströmning vid vackert väder.

Kommentar: GT-absiden ger möjlighet att stuva undan enorma mängder packning och ändå kunna kliva in och ut utan problem. Dessutom är det lätt att ta av regnplagg och kängor i absiden utan att släppa in mygg och regn i innertältet. Det finns också gott om plats för matlagning om vädret är riktigt dåligt.

GT-absiden har dock inte den geniala ingången och ventilationen som Nallo har utan GT-absid. Dessutom riskerar packningen att hamna allt för långt från innertältet i GT-varianten. Man får kompromissa mellan lätt åtkomlig packning och fri väg in och ut. Möjligheten att vika undan hela absiden saknas också. Det är en av de största fördelarna med Nallo utan GT-absid.

Liknande produkter: Nammatj 3 GT, Keron 4.

Kundservice: Extra tältpinnar finns att köpa i butik, någon annan service har jag inte behövt.

Köpplats: Hilleberg

Plus: Utrymmet och vikten

Minus:Ventilationen

Kommentar: Familjen (man,fru och två barn) köpte under våren ett Nallo 4 GT. Det har sedan använts under sommaren på både paddelturer och fjällvandring.
Det har utan problem klarat hård vind i kombination med häftigt regn utan att bekymmra ens 7-åringnen. Tältet har hygglig plats för två vuxna och två barn och gott om plats för tre vuxna män. Absiden känns gigantisk och sväljer hur mycket som helst. Vikten 3,2 kg är mycket låg för det utrymme man får. Tältet är föredömligt lätt att sätta upp. Det mest negativa är ventilationen som känns lite klen med bara en ventil - dock kan ytterteltet spännas ut i bakänden vilket ger en liten luftspalt. För en tvåbarns familj kan jag dock inte tänka mig ett bättre tält.