Hilleberg Nallo 2 GTHillebergs nya Nallo-tält.


Tillverkare: Hillebergs
 
Betyg: 4.64.64.64.64.6
(betyg 4.6 baserat på 10 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 10 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Kvaliteten, enkelheten. GT-absiden

Minus:Saknar myggnät i ventilation till absiden, finns dock i de tyngre och ännu dyrare modellerna. Hade varit gött att få ner packstorleken något.

Kommentar: Lätt smidigt tält. Känslan i varenda dragkedja, tältpinne och lina är kalas. Allting går enkelt och smidigt, både att packa upp och ner. God ventilation, sovit i det både riktigt kallt och riktigt varma nätter utan problem.

Liknande produkter: Hilleberg Anjan 2 GT
Hilleberg Rogen
Hilleberg Kaitum 2 GT
Fjällräven Abisko Lightweight 2
MSR Hubba Hubba

Pris: 7499

Plus: Relativt låg vikt. Absiden, Ventilationen, lätt att sätta upp, Tål vilka vindar som helst. Och vilka vintrar som helst

Minus:Priset.

Kommentar: Det närmaste man kan komma ett perfekt tält! Utmärkt vintertält med sin stora absid och bra ventilation. På kalfjället är absiden lika användbar på vintern eftersom det blir som ett trevligt extrarum där man sitter och lagar mat när det blåser, regnar, eller när man vill komma undan solen. Jag lagar i princip all mat i absiden.
Spenderat garanterat mer än 100 nätter i tältet och det är ännu i toppskick. Enda gången detta tält känns lite onödigt är när jag tältar i skogen där jag oftast gör eld och absiden blir således överflödig.

Köpplats: Hilleberg.se

Plus: En rymlig konstruktion, som är lätt att sätta upp. Första gången tog det 10 minuter, efter det har tiden legat på ca 5 minuter hela tiden. Tältet fungerar lika bra med en som två personer.

Minus:Lite kraftigare dragkedjor , så att det skulle vara lättare att öppna med en hand

Kommentar: Jag har använt tältet med stor luftmadrass och två personer under en semester i Europa. Innertältet pressades utåt i sidled utan att sömmarna gav upp. Det regnade dessutom oavbrutet, så tältet var ständigt blött, när vi packade det i bilen. Vi lagade mat i absidern, tack vare att det gick att öppna dragkedjan uppifrån. Problemet med kondens löste jag med en värmeljus lyckta, som fick brinna, som en slags uppvärmning och kondenssamlare eftersom värme verkar binda mer vatten och skapa ett övertryck att sedan lyfta lite på tältduken i huvudändan ökade luftcirkulationen. Jag har även använt till fjällvandring och bilsemester i Sverige, med samma goda resultat.

Liknande produkter: Jag har letat efter en slitstark, rymlig och uve hög produkt och därför valde jag Hilleberg

Kundservice: Mitt första tält blev stulet på tåget till Stockholm. Tält pinnarna hade jag i min andra väska, så jag ringde och beklagade mig för att försöka spåra förövaren. De var deltagande och hjälpsamma.

Köpplats: Hilleberg

Pris: 4600

Plus: Låg vikt för att vara 2-mans tält. Lätt att hantera och sätta upp, även ensam och i hårt väder (ej vinter tältat). Innertältet rymligt för en men fungerar nog för två också, aldrig prövat. Absiden är ju hur stor som helst, lätt att ta sig in och ut utan att behöva flytta ryggan.

Minus:Är 187cm och stöter igenom innertältet med sovsäcken på natten, medför att jag vaknar på morgonen med blöt fotände på sovsäcken. Har den äldre modellen med bara en ingång, vilket kan göra att man i värsta fall får ta ner tältet med vinden rakt in i absiden.

Kommentar: Ett kanon tält! Användar vänligt! Kan förbättras, men med tanke på den låga vikten och det stora formatet så är det en mycket lyckad kompromiss!

Köpplats: Begagnat på Utsidans prylmarknad

Pris: 3500

Plus: Lätt, snabbt att sätta upp. känns tryggt i regn och blåst.

Minus:Kondens och blixtlåset.

Kommentar: Använt tältet nu i 2 säsonger. Funkar mycket bra men är inte felfritt..
Tycker faktiskt att det blir lite väl mycket kondens men det kanske går att reglera med ventiler osv...
Retat upp mig ett par gånger på blixtlåset i "ytterdörren" som fastnar mycket lätt. Det kommer tyg emellan och man måste hela tiden parera med ett finger. Borde gå räta till i tillverkningen.

Liknande produkter: Andra Hillebergs tält

Köpplats: Team sportia i Jokkmokk

Plus: Mycket lätt att slå upp, enkelt att sträcka tältduken, står stadigt och är tyst när det blåser. Ventilationen är bra, ingen kondens. Lätt och minimal packvolym.

Minus:Det jag saknar är myggnät i ventilen som sitter på absiden.

Kommentar: "Vanliga"Nallos innemått ger generöst med utrymme för två. Men en xtra båge & förlängning gör att allt du har med dig får plats. Två vuxna, ryggsäckar, telispjäxor och en stor(50 kg) Schäfer fick plats i innertält/absid utan problem .Kondens märktes inte, trots att vi lagade mat i absiden.
Kan inte göra annat än rekomendera Nallo 2 Gt om man vill ha ett GT tält som väger lite och fungerar även på vintern.

Liknande produkter: Hilleberg Namatj 2 Gt

Kundservice: HB kunde inte tänka sig sy extra myggnät i ventilen. Men, som vanligt, bra bemötande.

Köpplats: Utebutiken i Umeå AB

Pris: 5900

Plus: Lätt, lätthanterligt, gott om plats

Minus:Yttertältets dragkedja (till absiden) kunde vara lite svår då tältetlinorna är hårt spända och dragkedjan till innertältet kan vara aningen slapp så att det blir svårt att dra den med bara en hand.

Kommentar: Jag är väldigt nöjd med tältet. Var orolig för att ventilationen skulle vara måttligt bra och för att den sluttande kortsidan skulle vara problem då jag är 189 cm och riskerade att trycka ut innertältet med fotdelen av sovsäcken men mina farhågor visade sig vara felaktiga.
Har slagit upp tältet i hård vind (ca 25 m/s) och det klarade av vinden bra.
Har ännu inte testat det på vintern och jag har heller inte köpt det för vinterbruk.

Plus: Kvalitén, lätt vikt, enkelt att sätta upp, rymligt

Minus:Ventilationen har inte samma höga klass som tältet i övrigt

Kommentar: Har använt mitt Nallo 2 GT i 3 år nu och kan bara konstatera att det är i det närmaste ett perfekt tält för fjällvandring, men säkert även i andra sammanhang. Hillebergs Nallo 2 GT är definitivt ett högkvalitativt tält.
Mitt tält har fått utstå en hel del, bland annat hård vind som det har klarat bra, när tältet stått med kortsidan mot vinden. Klarar inte hård vind från sidan lika bra. Det ända som drar ner betyget är att ventilationen kunde vara bättre. Har dock inte upplevt det som något stort problem.

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 4800

Plus: stort, lätt och enkelt att hantera även i dåligt väder

Minus:dålig ventilation för sitt höga pris

Kommentar: Nallo 2GT kombinerar egenskaperna lätt och rymligt fantastiskt väl. För samma pengar får man ett lätt tält för ensamvandring och ett rymligt tvåmanstält med stor fin absid. Alla känns genomtänkt och tältet går snabbt och enkelt att sätta upp även om det är mörkt regnigt och första gången.
Tältet sluttar en del vid fotändan så man får känslan att det för en som sover raklång kan regna igenom när man har en tass mot tältduken. Jag tycker dock det är en rimlig kompromiss för att få ned vikten.

Det negativa är att ventilationen är såpass dålig som den är. Ett tält i den prisklassen bör inte ha dålig ventilation, så enkelt är det. Det hjälper om man lyfter fotändan som det (numera) illustreras på hemsidan, men helt bra blir det inte. För en tusenlapp lägre pris hade jag lovsjungit det tills jag blev hes.

Jag är fantastiskt nöjd med tältet, men för vinterbruk hade jag lånat ett annat.

Plus: Lätt, smidigt och smart byggt.

Kommentar: Jag hade med mig mitt Nallo 2 GT-tält upp till Kungsleden i somras. Med hjälp av dess lätta vikt, och att det tog så lite plats, så kunde jag lätt bära med det i min ryggsäck. På så vis slapp jag ha det utanpå, vilket jag tycker stör. Tältet är enkelt att slå upp, och enkelt att packa ner., och materialet kändes verkligen slitstarkt och tåligt. Sen att det har en relativt stor absid passar perfekt till två vandrares ryggsäckar. Vi hade gott om plats där för att laga mat också. Jag ser framemot många fler äventyr och upplevelser i det tältet!

Logga in