Hilleberg Keron 4 GT

» Ladda upp produktbild

Hillebergstält för åretruntbruk


Tillverkare: Hillebergs
 
Betyg: 4.674.674.674.674.67
(betyg 4.67 baserat på 12 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 8 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: typiska för tunneltält, bra kvalitet, lite lättare än ett fokuserat vintertält

Minus:tungt för ett sommartält

Kommentar: Vårt Keron har vi haft i många år och när vi köpte det var det modernt och lättviktigt med stark duk. Idag är jag osäker på varför man köper det. Det är tungt för ett sommar höst tält och det finns bättre vintertält. Är man stark eller inte skall gå så långt och man vill endast ha ett tält för både sommar-vinter så är det ett bra alternativ.

Kundservice: Bra och dåligt

Plus: Perfekt.

Minus:Finns inga.

Kommentar: Har använt Keron 4 GT sedan mitten av 1980-talet i scouterna. Sedan köpte jag mitt eget som varit familjens sommarhem under 20 års tid på resor runt i Europa och Norden. Det ser efter 150 nätter fortfarande ut som nytt, undantaget två dragkedjor på innertältet som Hilleberg fixade när jag skickade in det på service nyligen.

Mitt är den gamla modellen med vertikal rulldörr till absiden. Den modernare med rundad öppning är avgjort bättre. Likaså är de nyare tältpinnarna bättre.

I övrigt är det svårt att se vad som skulle kunna förbättras. Extremt enkelt att slå upp. Mycket rymligt. Tål vad som helst - stormbyar i Chamonix, slagregn i St Anton, snöstorm i Norrbotten - no problems.

5 av 5 möjliga. 10 av 10. 100 av 100. Ett så jäkla bra tält.

Plus: Superenkelt att resa. Står pall för allt. Gott om utrymme.

Minus:Dyrt. Ganska tungt.

Kommentar: Förutom att jag instämmer med alla tidigare lovord så kan jag tillägga att jag även har ärvt farsans 44 år gamla Keron 4. Skillnaden mot mitt nya är att innertält är delvis i bomull, samt att det väger 7 hg mer... Helt otrolig kvalitet! Slitagedelar är i fullgott skick för många ytterligare år.
Om du har råd, bara köp! Du har ett tält för livet

Det är dock onödigt tungt om du inte tänkt ha det på vintern. Likaså blir klimatet i tältet lidande när det är dimensionerat för snöstorm iom att det är tätare (men det gäller alla 4-säsongerstält!)

Plus: Mycket bra kvalitet, oförskämt bra utrymme, väldigt stabilt osv.

Minus:Vikten och priset.

Kommentar: Har nyss sålt mitt Keron 4 GT efter fyra sesonger. Vilket underbart tält!

Jag har hittills ägt två tält i mitt liv, ett klassiskt skitdåligt silverfärgat 3-manna kupoltält i prisklassen 700kr, och ett Keron 4 GT. Man kan säga som så att det var ett rejält uppbyte. Från skräp till något av de bästa tält som finns! Jag blev verkligen nöjd och gladdes över en massa smarta lösningar. Bara det att man slår upp yttertältet och innertältet samtidigt är otroligt smidigt och borde vara standard på alla tält, men så är det verkligen inte. Utrymmena är fenomenala och ger plats för långt mer än man rimligen bör bära. Ett blåsväder värt namnet hann jag med och då kändes det mycket tryggt. En del andra tält blåste sönder men mitt stod som "hugget ur klippan" utan några som helst problem eller skador. Inte en tältpinne revs upp.

Det som talar emot detta tält är vikt och pris men kan man ta de två smällarna så får man det jag misstänker är ett av de absolut bästa tälten som finns.

Mitt förtroende för Hilleberg är mycket stort och nästa tält blir ett lättare Hilleberg med plats för två. Dock kommer jag nog att sakna mitt Keron 4 GT, så när man får familj kanske man köpet ett sånt igen, för det är verkligen ett helt underbart tält!

Plus: Satans bra tält

Minus:Inte prisvärt

Kommentar: Bodde under drygt ett år ca: 100 dagar i ett Kerontält, ett mycket trevligt tält som uppfyller de flesta önskningar man kan ha på ett tält. Jag tillbringade ett par dagar inblåst i Kerontältet med vindar i orkanstyrka utanför.. Inga problem! Det som kändes mindre genomtänkt var själva uppsättningen vilken kunde lösts på ett bättre sätt..

Pratar vi sedan hur mycket man får för pengarna så anser jag att man kan få ett lika bra tält om inte bättre för 2/3 av priset.. Hilleberg är ett av marknadens minst prisvärda tält enligt min åsikt!

Plus: Ett fulländat tält

Minus:Inga som jag upplevt

Kommentar: Ett helt perfekt tält. Har använt tältet till längre fjällvandringar sommartid i 7 år, och några kortare vinterturer.

Otroligt bra utrymmen i tältet. Man bor verkligen 4 st personer med fullpackning komfortabelt, utan att det är trångt. I sommras samlades vi till och med 6 personer på kvällarna och satt alla i innertältet. Snacka om bra med plats.

Tältet står också bra i hård vind om man förankrar det väl. Komihåg, ordentlig spänning är mkt viktigt.

Finns egentligen inget alls att klaga på. Många kanske skulle säga priset, men om man ser till vad man får för pengarna så tycker jag inte att det är dyrt. Inte för ett så pass bra tält.

Det kan verkligen rekomenderas.

Plus: Storleken, väven och konstruktionen.

Minus:Priset, vikten.

Kommentar: Har använt Keron 4 GT i många år. Hur ett bättre tunneltält skulle vara konstruerat är för mig en gåta. Fantastiska utrymmen ger god komfort. Bra ventilation och massor med små finesser som förgyller tillvaron. Skulle man försöka sig på att hitta några nackdelar skulle det väl vara att det är dyrt, strax under 9000 kr i senaste prislistan samt att storleken gör det hela ganska tungt.

Kommentar: Köpte detta tält förra året och är mycket nöjd. I och med sin storlek och extra absid ger det en boendekomfort utöver det vanliga. Använde det bl a i somras under två fjällveckor med full storm och blött ruskväder, vilket verkligen är rätt miljö för detta tält. I stormen slets en dåligt förankrad tältpinne upp, vilket gjorde att en av tältstängerna böjde sig. Den höga kvaliteten på stången gjorde dock att det bara var att böja tillbaks den. Med bra förankring står detta tält pall för riktigt hård vind.

Gott om utrymme för matlagning inne, vilket uppskattas under dessa förhållanden. Dessutom går ju innertältet enkelt att koppla loss vilket skapar extra utrymme om så behövs.

Efter långvarigt regn läckte dock sömmarna lite, vilket kan vara lite irriterande. Detta beror på att Hilleberg inte tejpar sina sömmar, p g a att detta inte är möjligt på den väv de använder. Det går dock att åtgärda med ett sömtätningsmedel som medföljer tältet, om man så vill.

Kort sagt, ett tält som rekommenderas. Särskilt om du fiskar eller håller på med något annat som har en tendens att kräva extra utrymme för utrustning. Eller om du helt enkelt är trött på att hela tiden kröka rygg i tältet.

Kommentar: Har bott i Keron frekvent under ca fjorton månaders tid i skärgårdsmiljö samt två veckor i vintermiljö (-32grader och lagom mycke snö) och Keron har aldrig svikit!! Tältet är otroligt välbyggt, trots hårda prövningar har aldrig tältväven brustit eller rivits. Det värsta som hänt är att en sektion av en alu-båge brustit. Men då föll också en 85kg man med ca 40kg packning över bågen... Tältet bjuder på gott om utrymme på alla sätt, absiderna rymmer massor av packning och i själva innertältet ryms utan problem upp till sex fullvuxna män (men då är det fullt). Det man kanske uppskattar mest med tältet är att det är extremt smidigt att resa. Kanalerna för bågarna fungerar ypperligt, och bågarna glider in med lätthet. Med lite övning reser två man lätt tältet på under tre minuter om man inte behöver stormlinorna... Då räcker det med endast fyra tältspikar för att resa och förankra tältet. Och detta kan vara bra om man tältar i skärgårdsmiljö med mycket sten och klipphällar som är jobbiga att trycka ner spik i. Dessutom kan det vara bra om man exempelvis misstänker att man av någon anledning kommer att behöva riva tältet snabbt mitt i natten..!! Att tältet är så smidigt att resa och riva är naturligtvis mycket glädjande när det är mörkt, kallt, blött och man inte ätit på länge!!!
Kort sagt: Keron 4GT är antagligen så robust, smidigt och funktionellt ett tält bara kan bli. SLUT

Plus: Det känns som det är hög kvallite i allt

Kommentar: Jag har nu använt Hillebergs Keron 4 GT i ca 1 år.
Det har använts vid vandring och vid resor. Tälltet är lätt att sätta upp även om det blåer och regnar vilket är positiv. Men det är svårt att skaka av regn vatten inna packning vilket gör det tungt då man bär det och innertältet blir otrevligt om den blir fuktigt. Men vilken plats det finn i tältet om inner tältet viks undan sitter man ledigt 7 personer i tältet vilken är ganska myssigt vid regninga vandringar.

Plus: Fantastisk kvalitét, bra tillskuret, rymligt och tryggt.

Minus:Att jag inte äger något.

Kommentar: Jag har haft förmånen att prova detta fantastiska tält. Utrymmet finns det inget att klaga på, heller inte kvalitén som är helt i topp. Till och med en NewFoundlandshund på 70kg får plats, den korta stund han nu vill vara inomhus. Den enda nackdelen med tältet var att det inte var mitt.

Plus: Stort, tryggt, suverän GT

Minus:-

Kommentar: Har använt tältet vid höstjakt på fjället. Trots rejäla regn- och stormbyar sover hundar och människor tryggt. 3 personer och 3 hundar sover utan problem i Keron 4 GT. GT delen suverän när det regnar, används till hundtorkning, matlagning, packutrymme osv.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.