Hilleberg Keron 3Fyra-säsongers tält.


Tillverkare: Hillebergs
 
Betyg: 4.714.714.714.714.71
(betyg 4.71 baserat på 7 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stor boyta, dubbla absider/ingångar

Minus:Ganska skrymmande ihoppackat, vikten

Kommentar: Köpte ett Keron 3 för några år sedan. Valde ett tält med Kerlon 1800 framför 1200 med tanke på den hund som skulle in i tältet... Har inte hittat något att klaga på egentligen. Sovutrymmet är mycket generöst tilltaget, absiderna är tillräckligt rymliga för en långturspackning utan att för den sakens skull blockera ingången och tältet är löjligt enkelt att resa.

De enda nackdelarna är egentligen relaterade till tältet som sådant och inte till några konstruktionsmissar e.dyl. Ett Keron 3 tar ganska stor markyta i anspråk när det är uppslaget vilket gör det lite svårare att hitta lämpliga tältplatser. Vidare är tältet ganska skrymmande i nedpackad form, tar man det inne i ryggsäcken får det inte plats så mycket mer...

Sammanfattningsvis är det ett fantastiskt tält, om än något dyrt.

Plus: Utrymmet även för 3 pers.

Minus:borde väl vara nypriset ...

Kommentar: Jag köpte mitt Keron3 begagnat, tror att det är så där 3-4 år gammalt, förra ägaren har fixat till vissa smådelar, jag letade länge och tittade på många olika sorter ihop med min bror som även han sökte ett nytt tält. Jag har innan detta Hilleberg bara ägt billiga tält av olika kvalitet från olika fabrikat. Den första reaktion var kvaliten i väv och linor, samt de olika detaljerna, nästa steg var att det var verkligen enkelt att montera upp, samt att när det väl stod där så var det fullt ok direkt, blixtlås gick att öppna utan probelm o.s.v, allt funkade bra. Sen bar det av upp på fjället, nästan 4 kg tält på ryggsäcken, första natten var det c:a -5 grader kallt, fukten i tältet från 2 pers. var inte störande, ventilationen fungerar bra. Absidernas storlek räckte bra till 3 ryggsäckar + lite till, var skönt att sitta "inomhus" när man lagade frukost. Jag har ännu inte hittat något som jag "borde" kunna klaga på, min bror som köpte ett Svalbard Lite från Fritidsbutiken och har väl fattat att det inte håller samma kvalite men det kostar ju drygt hälften av ett Keron3 gör. Jag rekommenderar detta tält för alla som vill ha ett bra tält i många år.

Plus: Stabilt, lätt att sätta upp, integrerat innertält, slitstyrka

Minus:Dyrt

Kommentar: Har använt det några gånger nu och kan lugnt säga att det är det bästa tält jag använt. Regn och storm har inte varit några bekymmer alls. Ser riktigt fram emot att testa det nu i vinter.
Ett mycket bra köp. Kanske något dyrt men helt klart värt pengarna.

Kommentar: Jag har använt min keron 3:a några gånger, sommar som vinter. För ett tag sen tog jag en promenad upp till Keb.
Jag övernattade neranför anläggningen, det blåste ganska kraftigt då. Tältet mitt klarade inte av vindpustarna, jag hadde ankrat det med samtliga linor. Tyvärr så vek sig tältet, "båg" pinnarna som håller tältet uppe hoppade ur läge och tältet kolapsade. Så där fick man övernatta med tältduken mot näsan.. Tältet klarade inte av att hålla sig upprätt, pinnarna gav vika....

Kommentar: Kerontälten vi använde ute i snårskogen var nog av den lite större varianten. Har för mig att vi sov 4-5 personer i dem när vi var som mest. Om man är några stycken som har tränat ett tag kan man dra upp det på under 2 minuter, vilket är kanon! Fint tält mao.

Plus: Kvalitén och design

Minus:Vikten (men är det robust så är det)

Kommentar: 2000-10-24 Har haft en Keron 3EX i 10 år (EX dvs den modelen som man kan ta bort GT delen om man vill). Suveränt tält som funkar för allt utom extrema lättviktsturer.
Har använt den på turer vinter och sommar, extremt stabilt om man sätter upp det rätt och gräver vindmur på vintern. Har sovit (nja inte sov jag många timmar;-) i storm och inte några problem alls. Efter de värsta vinbyarna så böljer tältet till lite och reser sig igen. En nackdelen är att det prasslar lite mycket när det blåser ordentligt! Men jag har inte sett några tunneltält som fungerar bättre.

Uppdatering 2007: Ja tältet håller fortfarande nu inne på sitt 17e år, inte helt fel med kvalitetsprylar...

Uppdatering 2012: bytte några bågpinnar som blivit krokiga...

Plus: Välsytt tält som står stabilt även i mycket hård vind. Lätt att resa.

Minus:Relativt dyrt, förs inte i alla friluftsbutiker.

Kommentar: När jag måste byta tält för 7 år sedan stod valet inför utlänska kontra svensktilverkade tält. När jag fick veta att svenska försvarets jägarförband hade utrustats med Hillebergs keron tält var mitt val mycket enkelt.
Detta har jag inte ångrat. Jag har använt mitt Keron 3 såväl sommar som vinter. En sommar låg jag i Lapporten. Under natten tilltog vinden till hård med kuling i byarna. Det snöade dessutom. Inga som helst problem som tex att bågarna vek sig eller så. Men det är svårt att riva i hårt väder.
Jag kan dessutom sätta på en GT-del vintertid.
Men efter mer än hundra nätter i detta underbara tält, vet jag att mitt val var det RÄTTA.

Logga in

Tips!