Hilleberg Keron 3 GTHilleberg Keron 3 GT


Tillverkare: Hillebergs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Utrymme 2 ingångar Myggnät i ytterdörr och väntilation Smidigt att slå upp Utrymmet! Ja just ja, det har jag redan nämt Utrymmet....

Minus:Vikten Priset

Kommentar: Hade inte detta tältet så länge, men fick trästad det et par turar. Det första som slog mig, var utrymmet. Här är et tremmannatält som verkligen har plats til tre vuksna karar på tur med utrustning. Har inte tästad i oväder men det känns mycket stabilt. Gillar hur bardunerna är utformade, och ytterdörren är genial med möjlighet att göra snöspärr. Stora ventiler och möjlighet för att få korsdrag på heta sommardagar. Nackdel: Vikten. Men egentligen mtp storlek ock stabilitet/styrke är det inte tungt i förhållande till andra motsvarande tält. Gillade det skarpt, ångrade lite på at jag solgde bort det...

Liknande produkter: Hilleberg kaitum 3gt, helsport Svea

Kundservice: Hilleberg är snabb at svara på Mail, och mycket bra att ha med att göra om det är något.

Köpplats: Komplettfritid.se

Pris: 9400

Plus: Starkt och stort. Bra ventliationsmöjligheter.

Minus:Finns inga, utom möjligen vikten,priset och att det är lättare att hantera kupoltält än tunneltält i knölig terräng.

Kommentar: Keron 3 GT från Hillebergs är helt enkelt ett av världens bästa tält för rörligt uteliv. För det mesta klarar man sig ju helt utan tält om man har en presenning/sovsäckspuppa men när det är busväder är de mysiga att ha med. Jag har använt Keron i storm på kalfjället vintertid och orkan i björkskogskanten under barmarkstid och det mår fortfarande bra efter cirka 100 nätter under 10 år. Vintertid rekommenderas footprint för minskad kondens och Hillebergs snöspik för att få perfekt fäste i snön.Det väger drygt 5 kilo med dessa tillbehör vilket sällan är något problem om man är två eller tre med eller utan pulka. För övrigt kan man tillfälligt sova många i det om man inte använder innertältet.. Under militärtiden sov vi en hel patrull i ett Keron 4 yttertält. När jag är ute ensam använder jag Hillebergs Soulo med dito tillbehör.

Liknande produkter: Jag har förbrukat tre tält tidigare under livet varav två Haglöfs. Sen blev det Keron och på den vägen kommer det nog att förbli.

Kundservice: Bra.

Köpplats: Hilleberg.se

Pris: 8000

Plus: + Lätt att sätta upp+ Ventilation+ Innerutrymmen+Vävar/bågar/sömnad+ tål snö och vind mycket bra

Minus:- För lite fickor i innertältet -huvudena på tältpinnarna lossnar lätt(gamla runda PRO PEG)

Kommentar: Keron 3 GTs stora fördelar är tältets två absider, en stor och en mindre.I den stora absiden är det gott om plats för två vuxna, hund och packning, utrymmet ger även plats att t.ex laga mat. Tälthöjden i innertältet och stora absiden är bra, innertältet är inte bara i första hand ett sovutrymme utan kan användas till annat pga den höga takhöjden. Ligglängden blir lång tack vare de lodräta väggarna där dörrarna sitter. Jag har inte upplevt någon fuktighet i botten/huvudändan på sovsäcken pga innertältet tar emot sovsäcksbotten. Två ventiler i kortändarna på yttertältet samt ventilering genom dörrarna ger bra genomströmning av luft. Tack vare den goda ventilationen har jag upplevt minimalt med kondens även vintertid i tältet. Keron 3 GT har bra detaljtänkande och är funktionellt för utemänniskor som kräver mycket av sitt tält. Ett tryggt och stabilt tält! Har dock bytt ut tältpinnarna då huvudena på de gamla lossnade lätt!

Liknande produkter: Keron 4 GT

Köpplats: Team Sportia

Plus: Kvaliteten och lättheten att hantera.

Kommentar: Bl.a. tältat i storm i Abisko och använt det både i fjällen samt på hemmaplan (Skåne). Har bara gott att säga. Enkelt att sätta upp, enkelt att hantera och pålitligt i alla väder. Kan fortfarande inte fatta att det stod i stormen. Fick en böjd stång som minne men vad gör det?
Packningen skyddas. Har desutom en liten presening i absiden. Kostar ett par tio och väger ingenting.

Plus: Helheten.

Minus:Vikten.

Kommentar: Mkt gott om plats inne och i absidern, vilken är klockren till att laga mat i eller/och användas som spaningsplats. Mkt bra hållbarhet, tältet kan lätt tas isär och användas i olika konstallationer.

Plus: Två ingångar. Fullhöjd i hela innertältet. Bra ventilation. Rymligt.

Minus:Ytkrävande. Stort paket vid transport. Tungt om man är få. Dyrt.

Kommentar: Mitt tält har varit med i ett decennium och använts till det mesta i friluftsväg. Och jag är väldigt nöjd.

Keronmodllerna har två ingångar, en i varje ände, vilket är skönt när man är flera i tältet, har mycker prylar med sig och på vintern då det stökas omkring ordentligt i absiderna.

Innertältet har fullhöjd hela vägen. Höjden är tillräcklig för att sitta upprätt överallt. GT-absiden är enormt stor och väldigt praktisk. Den mindre absiden slukar ledigt en fjällpackning och används oftast som extra in- och utgång vilket är praktiskt när man t ex lagar mat i den stora absiden.

Storleken på tältet är ibland till nackdel när man ska placera tältet på tältplatsen eftersom det är så långt. Det har hänt att en stubbe eller större sten har hamnat i GT-absiden. Jag upplever även tältet som lite otympligt om man har snålt med plats på en softpack-säck. Det är lättare att bära det med en ramsäck (som jag oftast använder).

Om jag hade köpt ett tält idag hade jag nog övervägt ett Keron 3 utan GT-absid. Man kommer långt med de två ingångar som finns. Men i framtiden då det kan bli aktuellt att ta med barn så är nog GT-modellen att föredra.

Plus: Stabilt - Fältsjukhus!

Kommentar: Jag förstår varför försvarets specialförband använder detta tält. Ett flexibelt allväderstält som tål allt!Fruktansvärt stabil i hårda vindar, snöfall och regn. Vi har bara sovit gott, ibland med öronproppar mot kraftig nederbörd, men alltid med god sömn! Och vi har vaknat torra tack vare den goda ventilationen. Den är stor som ett mindre fältsjukhus och har enorma absider. Med plats för mindre fältkök, gummibåt, tre packningar och hund. Fantastisk komfort! Innertältet har lodräta ändar vilket ger gott om liggutrymme och torra fötter. Har aldrig vaknat med fötterna mot en kondensfuktig tältduk. Och själv är jag är normallång. Det är heller inga som helst problem att sätta upp Keron 3 GT själv. Max fem minuter, komplett åtdragen och justerad. Sätt bara i tältpinnarna, ankra en absid och dra ut det som ett dragspel. När den väl är uppsatt går den lätt att flytta. Dra bara ihop det som ett dragspel, häng den på ryggsäcken och vandra vidare. Lätt som en plätt. Det finns ingen motsvarande tillverkare som slår allt detta. En gång Keron GT alltid Keron GT. Jag är frälst!

Logga in