Hilleberg Anjan 3Lätt och smidigt tält för årets snöfria månader.

Det nya Anjantältet är det perfekta valet för turer i alla sorters terräng under årets snöfria månader. Modellen bygger på åretrunttältet Nallo, och har egenskaperna för användning i utsatta förhållanden under den snöfria säsongen, samtidigt som det väger cirka 20% mindre än Nallo. Anjan har samma pålitliga 9 mm tältstänger som många av våra åretruntmodeller och har även yttertält i materialet Kerlon 1000.

Egenskaper för Hilleberg Anjan:

Storlek: 3 pers
Vikt: 1.9 kg
Nettovikt: 1.6 kg
Mått innertält:
3: 220 x 160 cm
Höjd innertält (främre/ bakre):
3: 105 cm/ 82 cm
Yta innertält: 3.4 m²
Yta absid: 1.4 m²
Material: Kerlon 1000
Tunneltält med två stänger
1 absid
1 ingång i innertältet
Länkade inner- och yttertält
Inner- och yttertältet kan användas separat
2 integrerade förvaringsfickor i innertältet


Tillverkare: Hillebergs
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Utsikten från absiden och den goda kvaliteten.

Minus:För liten absid för packningen.

Kommentar: Jag har använt mitt Anjan 3 under många nätter och är supernöjd. Tältet är använt under sommarhalvåret och varit utsatt för olika typer av väder. I värme är tältet bra då du kan rulla upp ytterduken och hela absiden vilket ger en fantastisk ventilation. Den öppna absiden ger också en fantastisk utsikt när så bjuder. I regnoväder låg vi trygga. Ingen kondens och inget regn in. I rejäl blåst på kalfjället stod tältet som en fura. Den låga vikten kombinerat med den goda kvaliteten är väl värt pengarna. Jag är verkligen nöjd med mitt tält!

Liknande produkter: Minns inte.

Kundservice: Mycket bra!

Pris: 5500

Plus: Lätt tält som skyddat mig väl under vår-höst i dåligt väder. Bra ventilation Bra utsikt när absiden rullas undan

Minus:Klen tältspik Liten absid

Kommentar: Nu har jag haft mitt tält i knappt ett år. Det har följt med på två vandringar och jag måste säga att jag är väldigt nöjd. Har inte använt tältet under vintern eller vid snöfall. Däremot i hyfsat hårda vindar och legat inregnad i över ett dygn. Jag har då inte haft problem med att regn skvätter upp i glipan mellan yttertältet och marken och på så sätt blöter ned tältet. Inte heller har jag haft problem med att det regnar in genom dragkedjan som inte har någon flärp. Däremot har jag upptäckt en liten liten läcka på bakre stångkanalen, det kom under våra +30 h med regn in vatten som blev några få droppar på yttertältets insida via det lilla hålet.

Absiden är liten och jag har svårt att se att tre personers packning skulle rymmas om man samtidigt ska ta sig ut. Med två säckar gick det nätt och jämt att koka vatten säkert. Men det framgår väl av ritningen. Något klena tältspikar, men det löser sig med en sten ovanpå.

Underbart att kunna rulla upp absiden och den bakredelen. Utsikten och ventilationen blir fantastiskt då.

Pris: 5000

Plus: Kvalitetstält med låg vikt

Minus:Utifrån målet med att få ner vikten egentligen inga brister för mig.

Kommentar: Använt 2 nätter i Jämtlandsfjällen 15-17 juni, mycket snö, en regnskur och hård vind 10-15 m/s. Totalt mycket nöjd. Några funderingar. Skulle önska att de övre staglinorna satt något högre upp i bågarna. Skulle önska att det på båda bågarna högst upp fanns en fästögla så att man om man vill kan sätta en staglina där också. Man kunde då bättre sträcka tyget högst upp. Vi hade inga kondensproblem alls. Möjligen fladdrar detta tält lite mer när det blåser hårt eftersom vinden kan leta sig in under duken längs långsidorna. Andra natten tältade vi i lä och det blev lugnare. Kanon med så rymligt tält med den låga vikten!

Liknande produkter: Nej, jag är nöjd med Hilleberg sedan tidigare.

Kundservice: Nej

Plus: Väldigt lätt och stabilt.

Minus:Har inte upptäckt några ännu.

Kommentar: Än så länge så trivs jag bestämt med tältet. Det levererar precis det jag vill ha med ett 3-säsongstält från Hilleberg. Mycket lätt tält på 1.9 kg som upplevs stabilt. Kommer även att testa detta när det kommer lite snö för att jämföra med Hillebergs 4-säsongs.

Pris: 5500

Logga in