Hilleberg Anjan 2Ett lätt tresäsongstält för två personer eller som lyxigt enmans tält.


Tillverkare: Hillebergs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, förhållandevis rymligt, väldigt "tåligt och gediget"

Minus:Kan behöva eftersträckas vid fotänden med extra tältspik.

Kommentar: Ett fantastiskt litet lätt tält som trots att det sägs vara "3-säsongers"-tält är väldigt både vindstabilt och kraftigt stående, även i lätt snöfall.

Tältet går snabbt att sätta upp och stormlinorna sitter där de ska och är enkla att hantera.

Vad man verkligen slås av är att tältet är LÄTT trots ordentliga bågar, ordentlig väv och tältspik - med ett tält som lätt och väl klarar av i alla fall de utmaningar jag utsatt det för i form av fjällvandringar sommartid i västra jämtlandsfjällen både på lågfjäll och på kalfjäll, liksom "vintertältning" i Södermanland.

Jag tycker också tältet behöver extra tältspik för undertältet i fotänden, precis som en annan recensent, men i övrigt har jag verkligen inget att invända mot det här tältet. Rekommenderas varmt till alla som - som jag - gärna fjällvandrar två och två - sommartid.

Plus: Lätt, pålitligt med möjlighet till fantastisk utsikt i tältet.

Minus:Med 2 ryggsäckar i absiden är det bökigt att ta sig ut och in.

Kommentar: Hilleberg Anjan håller verkligen måttet. Tillbringat nätter med skyfall, kraftig vind på kalfjället utan vare sig kondens, väta eller särskilt mycket prassel i duken. Jag vandrar enbart vår, sommar och tidig höst vilket gör Anjan till det perfekta valet med tanke på kvalitet och den låga vikten. Tältet är pålitligt vilket känns skönt när en är ensam på fjället. Jag har inte valt GT-modellen av den anledningen att jag skulle sakna de mysiga stunder du kan ligga med absiden öppen och ha en vidunderlig utsikt.

Kundservice: Ingen direkt men det gick snabbt och lätt att beställa.

Plus: Lätt, lyxigt och rymligt för en person, hög kvalitet, lätt att sätta upp och ta ner, bra ventilation.

Minus:Lite osmidig lösning med utgång rakt fram (gäller gamla modellen), kan kanske upplevas som dragigt om man är van att kunna stänga igen ordentligt om sig.

Kommentar: Har sovit ett 40-tal nätter i tältet nu och är fantastiskt nöjd med det! Jag har ”den gamla modellen”, med ingången rakt framifrån, så att säga. Inte GT-varianten. För en person blir det ett bekvämt men ändå hyfsat lätt boende (knappa 1800 g), men jag har även varit med om att sova två vuxna i det. Det går helt ok det också, men då får man ha två ryggsäckar i miniabsiden som man riskerar att behöva klättra över när man ska ut eller in. Detta slipper man med den nyare modellen, som har ingången på sidan av absiden.

Jag har använt tältet i skogs- och fjällmiljö, i temperaturer mellan -6 och +25°C. Tältets ventilation är tack vare de lite uppdragna yttertältsidorna väldigt effektiv, eller dragig, som nån kanske skulle säga. Jag har dock aldrig upplevt det som nåt problem. Har haft lite kondens på på fotändan av sovsäcken några gånger, men sen jag började följa någons råd om att alltid spänna ut innertältets hörn i fotändan med markpinnar verkar det problemet i stort sett ha försvunnit.

Jag är 176 cm lång, och kan ledigt sitta upp i tältet. Den lilla absiden funkar i nödfall att laga mat i om man själv sitter i innertältet och har myggnätet öppet, men vill man ha ytterdörren öppen när man kör köket får man passa noga att dörren inte fladdrar in i lågan, då man inte kan fästa upp den särskilt effektivt.

Kvaliteten är mycket hög, som man förväntar sig av Hilleberg. Ytterduken känns lite prasslig och plastig, men den är mycket tålig.

Kundservice: Den enda gång jag haft kontakt med Hilleberg var de väldigt trevliga och hjälpsamma.

Plus: Flexibiliteten, att man kan anpassa tältet efter väder och vind...med en fantastisk ventilation och vy.

Minus:Innertältets fotände är lite slappt pga sammanlänkningen med utsidan, men fäster man insidan med separata tältspikar så blir det puts och studs på den, snudd på ljudlös i hårdare vindar.

Kommentar: Har använt mitt Anjan 2 under totalt 21 tältnätter, varav jag hade regn under 14 av dessa nätter och nästan lika många dagar med temperaturer mellan +12 till +2 grader.
Jag upplevde ingen kondens i tältet, utan ventilationen/luftflödet är fantastiskt...och det utan att man känner någon vind som drar rakt igenom, utan luften cirkulerar väldigt bra.
Inte heller fick jag in någon regndroppe genom dragkedjan eller att det studsade upp på innertältet, inget problem med regn what so ever!

Jag tältade exponerat en del nätter och hade stundtals hyffast hårda vindar, var nyfiken hur det skulle uppföra sig, och det klarade vindarna utan problem. Om man fäster innertältets fotände separat, så blir innertältet spänt och relativt ljudlöst.

Jag använde det som lyxigt enmanstält och skulle personligen inte vara två fullvuxna i det, visst det funkar...om man bara ligger i det! Så är det med de flesta två personers tält som har sluttande innertak.
Absiden är fullgod, där rymdes min 75l ryggsäck, kängor, regnkläder, kök...och jag kunde gå ut och in i det.

Sovsäcken tog i fotänden ibland, men å andra sidan sover man inte i givakt...utan lite i fosterställning eller lite diagonalt när man är ensam. Så trots mina 189cm så upplevde jag inget större problem med det.
Sovsäcken fotände blev heller aldrig fuktig eller blöt, trots idogt regnande på nätterna.

Liknande produkter: Hilleberg Rogen

Kundservice: Mycket bra och tillmötesgående.

Pris: 5845