Hennessy Hammock Explorer Deluxe A-symHennessy Hammock Explorer Deluxe A-sym finns i varianten Classic med kardeborreöppning och Zip med dragkjedja.
Hängmatta med inbyggd myggnät och regnskydd


Tillverkare: Hennessy Hammocks
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: bekväm, snygg, enkel

Minus:permanent myggnät, träd-beroende, kräver underisolering

Kommentar: Tidigare i år hittade jag Shug Emry på youtube. Shug pratar sig varm om hammock camping och efter att ha kolla igenom mycket av hans kanal insåg jag att det här kan vara något för mig.

Bestämde mig rätt snart för en HH explorer delux asym

Efter en del efterforskning bedömde jag det som att classicmodellen försvårar om man använder "under quilt", så jag skaffade Zip modellen.

Köpte treehuggers, karbiner och stålringar för min första upphängning, fungerar riktigt bra dock lite tugnt. Fick i dagarna tag på 3mm dyneema och gjorde mig ett par whoopie slings som gjorde att jag kan byta ut orginalupphängningen och spara lite över 400g. Har bara provhängt med mina whoopies, men de verkar fungera klockrent.
Blir intressant att se om de fungerar lika smidigt på vintern

Nocklina (ridge line) gör att det är lätt att hänga upp HH med samma "sag" varje gång men jag har inte kommit på hur jag ska hänga HH utan att slå huvet i nocklinan.
Nocklinan är mycket bra att hänga grejor i och att hålla i när man ska ta sig upp och ut.

Grymt bekväm att sova i om man är rygg- eller sidsovare. Magsovare bör nog se sig om efter andra sovsystem.

HH har "tie-outs" i bungy cord som, när de används, gör att det knappt gungar alls.

tarpen som följer med känns lite liten men jag har varit ute i både regn och snöväder och hittills har inget under tarpen blivit blött.

Något att tänka på med hammocks, det blir lätt kallt om ryggen, även under sommaren. Lösningen på detta är ett liggunderlag med bra isolering, jag använder thermarest lite.

man kan även använda en såkallad "Under Quilt" som är ett duntäcke som hängs tight mot undersidan av hammocken. Den ska isolera mycketr bra enligt den info jag hittat och gör att man inte behöver liggunderlaget för isolering.

Jag tycker dock att liggunderlag har en fördel i det att den "pressar" ut hängmattan något och därmed ger en något bredare liggyta.

Gillar verkligen att man kan slå upp HH varsom helt där lämpliga träd finns. Spelar ingen roll om det är sumpmark eller en brant backe när man hänger mellan två träd.

Synd bara att det integrerade myggnätet inte går att ta av helt.. Inte så mycket insekter på vintern, men jag har siktet inställt på DIY projekt så vi får se hur det slutar

Liknande produkter: DYI hammocks, warbonnet black bird

Köpplats: utomhusbutiken.se

Pris: 2697

Plus: Liten vikt, lätt att sätta upp, skön att sova i.

Minus:Kan bli kall att sova i

Kommentar: En fantastisk hängmatta som är ett bra alternativ till tält då man är ute ensam. Tar 1-2 minuter att sätta upp,, behövs bara två träd, och med extra "snakeskins" kan det både sättas upp och tas ned i regn utan att det blir blött inuti.
Bör inte användas utan bra liggunderlag då det annars blir kallt om ryggen. Själv kör jag med Exped Downmat och det fungerar riktigt bra.

Jag sover bättre i hammocken än i ett tält. Blir inte rått och jag är inte lika stel när jag vaknar. Varför? Vet inte, det kan bero på att man ligger mjukt.

Liknande produkter: DD-hammocks

 

Logga in

Tips!