Carinthia ObserverBivack med dubbla självstadgande pinnar (som är i hopfällbara). Två tältpinnar formar en liten "kupol" vid huvudändan tillräckligt för att hantera kikare eller gevär om så krävs. Bivacken sluttar från huvudändan ner mot fotändan vilket gör att det inte är några raka linjer som är lätta att upptäcka. Den L-formade öppningen gör det lätt att ta sig in & ut ur bivacken som stängs med 2 stycken dragkedjor. Dragkedjorna är skyddade av med specialdesignade "Storm flaps" vilket gör dem helt vattentäta. Den stora observations öppningen på fronten tillåter observation i 180 ° & kan stängas till helt vid riktigt dåligt väder. Både observations- & den vanliga öppningen är försedd med myggnät. Det finns även 5 stycken fästen för att hålla liggunderlaget på plats. Tillverkad av 3 lagers Gore-Tex, väven är även signaturanpassad.

Upprest:
Längd 240 cm, bredd 75 cm & höjden vid kupolen 60 cm.
Hoppackad: 35 x 12 cm
Färg: Militär Grön
Vikt: 1800 Gram


Tillverkare: Carinthia
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Billig

Minus:Myggnätet. Ingen boxkonstruktion.

Kommentar: Att ligga i en bivacksäck när det regnar är ju 100% bättre än att ligga utanför samma säck i regnet. Att ligga i ett tält när det regnar är ju ungefär 100% trevligare än i en bivacksäck. Nu kan man kanske ifrågasätta min procenräkning lite, men bivacksäck är sådär, en nödlösning men inte mer.

Det finns sämre bivacksäckar därute, och även bättre. Jag gillar dragkedjan och den rymliga huvan på denna modell. Sämre är att den inte har "box"-konstruktion, så den kan trycka ihop loftet på en tjock sovsäck lite... Myggnätet är välkommet men lite meckigt.

Ok i förhållande till priset...därför medelbetyg.

Plus: lätt att ta med sig, lätt att sätta upp

Minus:kanske vid regn kan de bli blött.

Kommentar: lätt att ha med sig, tar ingen plats i ryggsäcken. med sina mått på längden 260 o bräden 100 så är de som ett litet tält att slå upp var som helst.

Köpplats: av tillverkaren

Pris: 3500

Plus: Liten, lätt, tålig & enkel att sätta upp

Minus:Har inte hittat något än! Kan ju vara priset på den i Sverige...

Kommentar: Mycket lätt & smidig bivack som man reser mycket snabbt, även när det blåser ordentligt, det finns även fästen i bivacken för storm linor om det är orkan ute, så man kan fästa bivacken i träd eller buskar. Fästena för liggunderlaget är en mycket praktisk detalj, då ligger liggunderlaget på plats utan att åka omkring under dig plus att det skyddar din bivack. Bivackens öppning är stor & lätt att komma in i. Bivacken har mycket goda ventilations möjligheter tack vare den öppningsbara fronten som tillåter att öppna hela fronten eller bara en liten glugg i mitten av fronten med hjälp av dragkedjor, båda öppningarna är försedda med myggnätt. Det finns även ett dropp skydd över huvudändans öppning så det inte regnar in vid en ventilation i regnväder. Man kan även öppna bivackens sida (ingången) då även den är försedd med myggnät, om man behöver vädra ordentligt. Dragkedjorna är av mycket hög kvalité & har dubbla dragkrokar, så man kan antingen öppna från vänster eller höger sida. Alla dragkedjor har även en vindflaps med tryckknäppning som döljer & skyddar dragkedjorna mot regn. Öppningen till bivacken är på vänster sida, sett från fotändan. Själva väven är slitstark, har använt min bivack i några år nu & i mycket svår terräng & inga hål eller revor än! Men bivacken har ju militära specifikationer & ska ju också hålla för tuffa tag & tåla för mycket slitage utan att gå sönder…

Kundservice: Har inte behövt kontakta dom än...

 

Logga in