Bergans Wiglo LT4

Bergans Wiglo LT4

Wiglo® LT4 är ett robust året runt-tält med plats för 4 personer och packning. Tältet har stor huvudingång i fronten och två mindre öppningar i sidan, stora ventilationsluckor, 6 utrustningsfickor, stormmattor och många stormlinor. Duken är i slitstark ripstop nylon och med insektsnät i alla öppningar.


Mått yttertält BxLxH: 4000x3450x1700 mm

Mått innertält BxLxH: 2600x2200x1500 mm

Total yta: 10 m²

Sovyta: 5,5 m²

Antal personer: 4 pers

Vattenpelare ytterduk: 3000 mm

Vattenpelare golvväv: 5000 mm

Vikt: 6105 g

Vikt yttertält: 2255 g

Vikt innertält: 1955 g

Vestibules: 3

Entrances: 3

Vents: 3

Poles: Aluminium 6061 - 1 x 1,70 m - Svart / Aluminium 7001-T6 - 3 x 3,83 m - Gul

Lines: 9

Pegs: 20

Material, ytter:Nylon 40D Ripstop

Material, inner: Nylon 40D Ripstop

Material, golv: Nylon 70D Taffeta

Mått packad (HxBxD): 51x27x27 cm


Tillverkare: Bergans of Norway
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: -Rymligt i innertält (mycket bra höjd) och absider. Perfekt för familjeäventyr. -Lättuppsatt -Lätt att variera ventilationen -Många öppningar

Minus:-Med generös volym kommer extra vikt. -Extra golv som även täcker marken i absiderna finns dessvärre ej att tillgå. -Alldeles för stor packpåse -Inget lagnings-kit

Kommentar: Köpte detta tält för familjeäventyr med två vuxna och två barn. Främsta användning sedan inköp har varit ett antal cykelsemestrar som varat mellan två till sju nätter per tur, mestadels på campingplatser med mer eller mindre anpassade tältplatser. Vädret har varierat från ösregn och blåst till kristallklar minusnatt. Ingen vinteranvändning än så länge.

Mitt främsta själ till valet av tält var de generösa volymerna i såväl innertält som absider i kombination med en hyffsad vikt och ett bra pris för ett så pass stort tält av känd tillverkare.

Under våra turer som främst skett sommartid och tidig höst har tältet rymt hela familjen med sovutrustning och all packning i form av, 8 cykelväskor, 2 mindre ryggsäckar och till och med en dubbelvagn i frontabsiden.

Innertältets väl tilltagna höjd är väldigt uppskattad då barnen kan stå upprätt och man som vuxen kan ta på sig ett par byxor hukandes. De två myggnätsförsedda sidoöppningarna ut i absiderna är också smidiga då de ger lätt access till packning eller möjlighet att ta sig ut och nattpinka utan att behöva kravla över resten av familjen. Innertältet är även försett med gott om fickor för allehanda prylar.

De tre absiderna har som sagt varit tillräckliga för våra bagagebehov och har fördelen att de antingen kan öppnas delvis med dragkedja för ökad ventilation (som annars sker via toppen) eller rent utav rullas upp helt om det är riktigt varmt, vilket kräver att stormlinorna används. De två sidoabsiderna är något mindre och frontabsiden som kombineras med huvudentré relativt rymlig. Någon matlagning har hittills inte genomförts så den möjligheten är ännu outforskad.

Mittpinnen som är priset för den generösa innerhöjden har visat sig snarare praktisk än i vägen som vi först befarade.

Några få slitageskador ha dessvärre redan uppkommit efter två aktiva säsonger. Bland annat hål i golvet som fått lagas vilket snarare beror på oaktsam uppsättning än brist i själva tältet. Däremot har tätningstejpen i ett av innertältens hörn börjat bubbla sig, men det har ännu ej inneburit något problem.

Vikten strax över 6 kg har hittills inte varit något problem då det fraktats på cykel. När det i framtiden ska bäras på ryggen kommer vi dela upp duk och pinnar på två vuxna vilket jag uppskattar till ett 4 kilospaket för den som bär duken.

Packpåsen som tältet levererades i var VÄL tilltagen och komprimeringsremmarna har pga konstruktionen inte möjlighet att faktiskt komprimera. Något som resulterat i att jag helt enkelt sytt om den för ökad komprimering.

Liknande produkter: Minns dessvärre ej

Kundservice: Hittills positiv.

Pris: 5000

Logga in

Tips!