Arctic Alpine Design, WBT 4

Arctic Alpine Design, WBT 4

Rymligt tält med låg vikt. Stor absid och innertält som rymmer fyra personer eller en familj med två vuxna och tre barn.


Tillverkare: Arctic Alpine Design
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Genuint utförande i material, sömmar mm. Väl ventilerat vilket ger väldigt lite kondens. Gott om utrymme både i innertältet och i absiden. Snabbt att sätta upp och lätt att sträcka upp. Lätt i förhållande till storleken. Innertältet hänger inte ner i fotändan. Extra golv som är delbart.

Minus:Det var lite svårt att få i bågarna i holkarna de första gångerna man sätter upp tältet, sedan gick det utan problem.. Innertältet hänger ner lite i sidorna om man lägger något i förvaringsfickorna i huvudändan. Titanspikarna är otroligt svåra att hitta i marken. De v-formade tältspikarna saknar "hatt" vilket gör att de är svåra att trycka ner. Det extra golvet kan inte förankras permanent i yttertältet utan måste packas separat.

Kommentar: Har just kommit hem efter en vecka i fjällen med Arctic Alpine Design, WBT 4 och måste helt enkelt bara skriva ett omdöme.

Detta är ett mycket bra tält!

Var ute efter ett tält som fungerar för fjällvandring med familjen vilket innebär att det ska vara rymligt, lätt och stabilt när det blåser och regnar.

Tältet visade sig fungera över förväntan. Förutom att det är nästan löjligt rymligt och väldigt genuint i sitt utförande är det som jag uppskattar mest att ventilationen fungerar så bra. När fyra personer ligger i samma tält och flåsar en hel natt (även om ett par är lite mindre) blir det lätt mycket kondens. I andra tält jag provat har det alltid släppt stora kondensdroppar från tälttaket på innertältet och på utrustningen i absiden. I det här tältet bildas bara ett tunt fuktlager i taket och de dagar solen sken hade det oftast hunnit torka till innan det blev dags att packa ihop.

Jag rekommenderar att spraya tältspikarna i någon färgglad nyans, annars är de nog omöjliga att hitta. Jag köpte även till ett extra golv för att använda när vi använder tältet i basläger. Ligger en sten och gnager på samma på innertältets golv i ett par dagar går det nog hål. Golvet går dessutom att dela så att man kan välja att inte bära med sig den del som ligger i absiden på vandringen.

Liknande produkter: Hilleberg Nallo GT 4

Kundservice: Mycket bra service på Northstar och relativt snabb leverans.

Köpplats: Northstar.se

Pris: 4795