Arctic Alpine Design, WBT 2

Arctic Alpine Design, WBT 2

2-personers tunneltält


Tillverkare: Northstar
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Mycket gediget, säkert, hållbart, bra ventilation. Lätt.

Minus:Klena tältpinnar (om än hög kvalitet). Trång tältpåse.

Kommentar: Jag köpte detta tält som ersättning för ett äldre Haglöfs Tarfala och som komplement till mitt stora Keron 4GT. Gav 2000:- för ett ouppackat nytt tält. Efter 10 års användning och kanske 40 tältnätter måste jag säga att jag är djupt imponerad.Tältet håller mycket hög materialmässig kvalitet och mäter sig väl med Hilleberg på i stort sett alla punkter. Jag ligger raklång utan att fötterna tar i tältduken, vilket inte går i tex Nammatj eller Nallo. WBT-2 har en anordning för att lyfta upp innertältet där. Bra ventilation, fina dragkedjor, stänger och detaljer. Istället för Hillebergs "kopp" för tältstängerna så är det canvasfickor vilket funkar nästan precis lika bra. Tältpinnarna målade jag partiellt klarröda för att se dem bättre när de sitter i marken. Här märks det att man sparat in lite - inget fel på pinnarna i sig men de är lite för klena för att vara perfekta. Det är ju dock enkelt att köpa riktiga tältpinnar om man nu tycker att man behöver det.
Tältlinorna och -spännarna är inte lika enkla som Hillebergs, även om själva linorna är Spectra och mycket stumma. I övrigt toppklass. Jag köpte för ett par tre år sedan även footprintet och det funkar bra men är lite väl enkelt gjort. Fint med orange då det gör det lite ljusare i absiden. Irriterande att tältpåsen inte rymmer tältet med footprint monterad. Tältet är också relativt lätt och funkar utmärkt som rymligt enmanstält om man nu inte är gramjägare.

Liknande produkter: Massor...

Pris: 2000

Plus: Stabilt tält Väldigt snabbt att packa upp och ha färdigt för sömn Valuta för pengarna jämfört med andra "dyra" märkestält.

Minus:Hade önskat lite fler reserv tältpinnar samt någon form av färgmarkering. Myggnätet kan ibland fastna i kedjan

Kommentar: Tältet är i klass med andra tält i dyrare grupper. För priset får du ett mycket stabilt tält som klarar tyngre stormar i fjällen. Har använt tältet åtskilliga gånger i fjällen utan några problem. Vid större vindbyar kan tälttaket ibland åka ner lite, men det är inget problem i slutändan.

Kundservice: Suverän support, snabba och svara på telefon/mail, löser problemen mycket snabbt. Speciell kudos till "Victoria" på deras kundtjänst.

Pris: 3200

Plus: Billigt, kvaliteten

Minus:Pinnarna, Öppninngen

Kommentar: Jag har använt tältet på en 2,5 veckor lång vandring i svenska fjällen och har tidigare använt ett Hilleberg Nallo 2 från 1992. Allmänt sett är tältet väl lämpat för friluftsliv i Sverige, kvaliteten verkar mycket god och jag upplevde inga större bekymmer med tältet. Jag upplever emellertid HB Nallo som mycket enklare att använda med bättre lösningar på de flesta punkter, men då blir ju priset ett helt annat.

De första jag lade märke till vara att det var mycket stabilare än mitt gamla Nallo. Bland annat grövre stänger, men också fler fästpunkter till marken gör skillnad. WBT 2 fladdrar mindre och är tystare än mitt Nallo i hård vind. Det är lätt att sätta upp med fotänden mot vinden. Tältet är ändå förhållandevis svårt att sätta upp och få bra sträckning på. Det gäller även med pinnar som funkar. De medföljande pinnarna är mycket dåliga och av två typer. Den ena som man ska ha till linorna ser ut som moderna pinnar med v-profil från andra tillverkare men utan "hatt" och de är något smalare än andra pinnar jag använt. Att de är så smala gör att de inte fäster i marken och att de saknar "hatt" gör dem omöjliga att hitta om de sitter djupt. Om man ska använda dessa måste man tälta på hård mark och binda fast ett färgglatt band i dem så att man hittar dem. Den andra typen av pinne är en rundstav, kanske 4 mm diam. med krok i ena änden. De ska användas till att fästa öglorna som sitter i själva tältet till marken. Godset är för tunt vilket gör att friktionen blir för liten mot marken och de rycks upp alldeles för lätt. Även dessa är svåra att hitta. Alla pinnar borde bytas mot vanliga moderna och bredare dito som man hittar hos andra tillverkare. Tältstängerna (Dac) böjer sig väldigt lätt, om man t ex sittandes i tältet råkar ramla på dem. Jag fick räta ut dem 4-5 gånger. Detta har hänt 1 gång i mitt Nallo under ca 200 tältdygn. Men det kanske beror på mig? Myggnätet fastnar lätt i dragkedjorna och går lätt sönder. Ventilationen är bra med en ventil i vardera ände. Öppningen är på sidan av absiden och ganska besvärlig att hantera, särskilt med en hand.

Kundservice: Bra, köpte på plats

Köpplats: Northstar.se

Pris: 2595