Wildo luftmadrass

» Ladda upp produktbild

Luftmadrass av konventionell typ, relativt låg vikt


Tillverkare: Wildo
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bekväm, mycket bekväm

Minus:Punkteringsrisken, och att vikten tycks variera

Kommentar: Wildo (www.wildo.com) säljer en luftmadrass som tar hoprullad ungefär lika stor plats som ett 3/4 Ultralite Thermarest men är hellängds, och rätt mycket bekvämare..

Dock väger mitt ex 520 gram och inte 360 som de anger på websidan. En annan skribent här på sidan har en som väger 363 gram, så det verkar som om kvaliten varierar.

Madrassen blåses lätt upp med lung-kraft. Tömningen är lite bökig i ett litet tält, men å andra sidan behöver man inte tömma ut riktigt all luft för att den ska bli liten och hanterbar.

Problemet med luftmadrasser är förstås punktering, och den här madrassen lär inte värma alls om det inte är luft i, till skillnad från ett Thermarest som isolerar i alla fall lite grand.

Någonstans här på sidan tyckte någon att en luftmadrass isolerar mindre bra eftersom luften kan cirkulera i den, vilket den ju inte kan i en Thermarest. Det är möjligt att så är fallet. En natt tyckte jag att det blev lite kallt om baken, men det kan ju ha berott på att jag inte blåst upp det ordentligt.