Western Mountaineering UltraLiteDunsovsäck för cyklister enligt vad Western Mountaineering tänkt sig men är bra för alla användare. Kompakt sovsäck. Fillpower 850+. Ligglängd 180 cm. Vikt 795 gram. Komforttemperatur ned till -7.


Tillverkare: Western Mountaineering
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Varm, lätt, liten, hellång dragkedja

Minus:Känns känslig (men det är bara känslan)

Kommentar: Min 198 cm (6'6") Ultralite väger 940 gram inklusive packpåse, vilket är lite över specifikationen. I endast underställ klarar jag några grader under nollan, och som kallast har jag sovit i lite kallare än -10, men då hade jag mycket kläder på mig (dubbla underställ, fleecetröja och fleecebyxor). Den känns helt klart känslig men tål normal användning. Någon dunfjäder läcker ibland, men det är väldigt sällan och troligen normalt. Den blir väldigt liten vid nerpackning. Dragkedjan flyter på bra, men någon gång kanske den fastnat till lite.

Liknande produkter: Liknande Haglöfs och Marmot, men de kändes så tunga

Plus: Vikten, packvolymen,

Minus:Priset

Kommentar: Jag har 2 m. säcken av UltraLite. Är mycket nöjd. Har sovit i den ner till runt 0 grader, och den har hållit mig varm. Dragkedjan krånglar aldrig, vilket det alltid gjort på alla andra sovsäckar jag ägt. När jag skulle packa ned den i packpåsen första gången trodde jag inte att säcken skulle rymmas, men se det gjorde den. Packvolymen är oerhört liten för en sådan här sovsäck.

Var rädd att den skulle bli för varm, men det har inte varit några problem, det går att ventilera med dragkedjan. Materialet kändes lite ömtåligt i början, men den klarar omild behandling bra än så länge. Man kanske är lite extra rädd om en sovsäck i den hör prisklassen.

Har inte haft den i riktigt fuktig miljö än så jag vet inte hur vattenavvisande yttertyget är.

Liknande produkter: Diverse syntetsäckar i lågbudgetutförande.

Kundservice: Bra bemötande och service från Get Out's butik Säck i Stockholm.

Köpplats:

Pris: 3600

Plus: Lätt Varm

Minus:Tyget känns lite ömtåligt

Kommentar: Jag är 189 cm och ganska smal. För mig passar 2 meters säcken perfekt. Gillar den smala passformen. Är också bra att det går att skaka runt dunet från undersidan till framsidan (om man sover på rygg för det mesta).

Köpplats: Backcountry Store

Plus: Dragkedjan, vrider inte runt när jag sover. Inte för varm

Minus:Något smal, läcker lite dun.

Kommentar: En mycket bra säck. Har endast haft runt nollan som kallast och då har den varit riktigt skön, uppdaterar recensionen när jag testat den i vinter. Den är inte för varm som många andra säckar som har komf -9 kan vara.

Detta är den enda säcken jag sovit i som inte vrider sig när jag sover, bara det gör den värd pengarna. Dragkedjan är underbar, för den fastnar inte som alla andra säckar jag haft.

Den här säcken kommer jag att trivas i länge!

Liknande produkter: Marmot Helium

Kundservice: Med Get Out är det aldrig några problem.

Köpplats:

Pris: 3300

Plus: Varm, bra dragkedja, lättpackad

Minus:-

Kommentar: Mycket lättanvänd, varm och skön sovsäck. Använde den i Norge-Jotunheimen ner till 7 grader utan att behöva stänga till ordentligt.

Liknande produkter: Marmot hydrogen

Kundservice: -

Köpplats: Backcountrygear.com

Pris: 2600

Plus: Varm,lätt,rejäl dragkedja,lär fungera vårvinter,sommar,höst. inget dunläckage initialt

Minus:"overkill" under högsommaren?

Kommentar: Ville ha en säck som går att öppna helt samt garderade för kyliga tältnätter i flera minusgrader.Jättevarm säck i förhållande till vikt."för varm" ännu vid några minusgrader och blåst utanför tältet.
Dragkedjan verkar mycket rejäl,+att det är en skyddsflik så man inte drar fast den i tyget,bra med tvåvägs,så man kan reglera värmen nertill.Går bra att komprimera "platt" i en vattentät packpåse,fluffar upp fort när man tar ut den,tyget verkar tåligt.
Min 165cm säck vägde 770 gram på min digitalvåg.
Komplettering 080522: sovit i fuktiga minusgrader (minst -3,-4C) och då behövt dra åt dunkragen.Varmt och gott.

Köpplats:

Pris: 3000

Kommentar: Jag har varit på flera cykelsemestrar med olika lätta syntetsovsäckar och frusit i dem alla så jag bestämde mig för att prova en dunsovsäck. Vi i vår släkt är ganska frusna av oss så det behövs varma grejer. UltraLite var så varm som jag hade hoppats på. Man kunde ligga i bara kalsongerna i den utan att frysa. Den lägsta temperatur jag råkade ut för var +9 grader. Bra konstruktion som gör att dragkedjan löper lätt. Den är också mycket kompakt när man packade den i påsen. Blir ca 16,5 cm x 33 cm. UltraLite är ganska smal så man bör inte vara för kraftig då den kan upplevas som trång då. Väger 795 gram med påse på min köksvåg.

Logga in

Tips!