Western Mountaineering Terralite

Western Mountaineering Terralite

Ultralätt och extra bred dunsovsäck för temperaturer ner till ca -8 C.


Tillverkare: Western Mountaineering
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bred och bekväm, varm, ihoppackad är den liten och lätt, går att öppna upp till ett täcke

Minus:Dyr, tyngre alt kallare än andra av Western Mountaineerings säckar med motsvarande pris eller i övrigt liknande spec

Kommentar: Är ganska bredaxlad och sover gärna på mage eller på sida, vilket gör att vanliga sovsäckar lätt känns klaustrofobiska. Det slipper jag med denna.

Har sovit gott i ett par minus utan något slags problem och tänker att den klarar mycket kallare. Packas ihop till väldigt liten och är lätt. Allt detta har dock en baksida, och det är priset.

Går att öppna upp till ett täcke. Har en tanke om att ha den som tvåmansquilt under sommaren med min sambo. Dock inte testat detta än.

Plus: Lätt, bred, bra vikt/isoleringsförhållande. Hög kvalitet.

Minus:Dyr... Hugaligen. Hoppas den håller i tjugo år i alla fall.

Kommentar: Har haft min Terralite i ett par år, och sovit ca 40 nätter i den. Jag letade efter en rymlig men lätt dunsäck för användning i svenska fjällen mestadels under sommarsäsongen, och denna säck motsvarar min kravspec mycket bra. Jag sover gärna på sidan med ena knät uppdraget, och det kan jag faktiskt göra i denna säck, även om det är nätt och jämnt. (Jag är 177 cm lång och säcken är storlek 180.)

Kallaste natten hittills var det -4 ute, och säcken höll mig varm utan problem. (Hade för all del underställ och fleecetröja på mig.) Det jag möjligen saknade då var en värmekrage runt halsen, det smet in lite kylig luft ner i säcken. Ligger man på sidan är det ju alltid lite svårt med ansiktsöppningen.

Varmaste natten i Padjelanta i somras 2018 var det nog inte under 18 grader, men säcken kändes inte för varm, utan höll en behaglig temperatur.

Kvaliteten är så vitt jag kan bedöma fantastisk. Syns ännu inga spår av användning på den. Grymt loft! (13 cm enl WM.) Nåt enstaka dun tittar fram ibland, men jag gissar att det finns rätt många kvar därinne... Säcken har en "tejp" längs dragkedjan som effektivt förhindrar att den fastnar i tyget när man drar den.

Går att öppna upp till en filt.

Min säck i storlek 180 cm väger 820 g, 870 g inkl packpåsen. Komforttemperatur herr: -8 grader C.

Pris: 5000

Logga in

Tips!