Marmot Pinnacle

» Ladda upp produktbild

Marmot Pinnacle


Tillverkare: Marmot
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Värmeegenskaper, vikt, dunkvalitet, huva

Kommentar: Har haft min Pinnacle under flera turer höst, vinter och vår. Blir för varm på sommaren. Sovit i den i allt från +5 till -20 grader. När det var som kallast hade jag visserligen dubbla liggunderlag plus att jag även hade en gammal haglöfs travellight säck under mig ifall jag skulle vakna av att jag frös.
Den är väldigt lätt och kvaliten på dunet är finare än flera konkurrenters säckar i samma prisklass. Om det är något som Marmot lyckats bra med så är det utformningen av huvan.

Liknande produkter: The North Face och Haglöfs

Köpplats: Intersport Sergelstorg

Plus: Allt

Minus:Inget

Kommentar: Suverän sovsäck där kvaliten år påtaglig. Min variant har Gore Dryloft vilket gör att sovsäcken nästan är vattentät. 800 dunet gör att den kännns extremt fluffig och jag kan tänka mig att trots att det är en tresäsongare så klarar den mycket väl turer på vintern. Nackdelar är priset och att den är för varm sommartid. Då kan man dock använda den som täcke vilket är skönt komfortmässigt.

Kommentar: En alldeles förträffligt bra sovsäck. Ångrar bara att jag tog den med dragkedjan på högersida. På lite kyliga morgnar vill man gärna kunna ligga kvar i sovsäcken och laga lite frukost. Jag föredrar att stödja mig på vänster arm, vilket medför att jag måste snurra på sovsäcken så att bottendelen hamnar uppåt. Då skulle det ha varit enklare med en dragkedja på vänstersidan istället. Fast det är väl ca. 90% av sovsäckarna som säljs som har dragkedjan på högersidan, så det måste man påpeka så att man får en vänsterdragkedja.
Min längd är 187 cm så jag tog en regular som var angiven till 183 cm. Detta stämmer ganska bra då jag inte skulle sagt nej till ytterliggare 4 cm.
Tillverkaren har angett en vikt på 1050 g. men då jag vägde den stod vågen på 1120 g. Får hoppas att de 70 grammen utöver består av dun. Temperatur-gränserna verkar överenstämma i praktiken. Har även provat den i bivack vilket även det funkade.

Logga in

Tips!