Marmot Never Winter

» Ladda upp produktbild

Never Winter är en lätt dunsovsäck för 3 säsonger. Komforttemp sträcker sig ner till 0 grader.


Tillverkare: Marmot
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, kompakt, komfortabel

Minus:Håller inte värmen över åren.

Kommentar: Första 10-20 nätterna fungerade bra. Säcken är komfortabel, känns luftig och torr. Inga problem med nattemperaturer ned mot nollan. Sedan hände något och jag började frysa så fort tempen sjönk under 10-strecket. När jag kollar närmare så har nästan allt dun försvunnit från panelerna ovanpå bröstkorgen och där är det bara nylonet kvar. Ingen läckage utåt utan det har bara flockats på fel ställen. Har försökt torktumla med tennisbollar men tyvärr hjälper det inte. Alltid förvarad i luftig säck när jag inte använder den.

Pris: 2000

Plus: packvolym, vikt

Minus:upplevs som lite kallare än angiven tempgräns

Kommentar: Har en Marmot Pinnacle där jag tycker att temperaturangivelsen stämmer väldigt bra på. Upplever att Never winter är kallare jämfört med angiven tempangivelse. Kan bero på att klaffen vi dragkjedjan är av en enklare konstruktion jämfört med min andra säck och det kan uppstå ett litet kalldrag.
Det är dock en alldeles utmärkt säck till sommarens fjällvandringar. Den är lätt och tar liten plats. Det känns skönt att krypa ner i den och huvan smiter åt bra kring mitt ansikte. Bra med de små prylfickorna som Marmot har där exempelvis mobltelefonen får plats.

Liknande produkter: The North Face kilobag

Köpplats: Skövde Natur

Pris: 1600

Plus: Lätt, liten packvolym, skönt material, bra fack för klocka mm.

Minus:Lite kallare än jag hade tänkt mig.

Kommentar: Är nöjd med denna sovsäck efter en 2-veckors tur i Sarek i slutet av augusti. Men jag är lite tveksam till temperaturangivelserna. Vissa nätter blev det ner mot nollan och då tyckte jag det blev lite kyligt. Med merinoullsunderställ, tjockare ullfrottetröja och tjock mössa sov jag ändå bra, men det beror ju på vad man är ute efter. Jag skulle inte hävda att man ligger lättklädd vid en minusgrad. Den är hur som helst väldigt lätt och tar väldigt lite plats, så jag tycker det är värt att använda lite extra kläder. Eventuellt kommer jag prova att ha den i lite kallare klimat med en extra sovsäck ilägg innuti. Om det funkar så har jag en väldigt flexibel produkt som kan användas vid olika tillfällen.

Köpplats:

Pris: 1600

Plus: Ventilerar ut ok. Liten packvolym.

Minus:Viktangivelser stämmer inte.

Kommentar: Bra allround-säck som ventilerar ut kroppsfukt ok. Säcken vägde 150-200 gram för mycket (beroende om man räknar in packpåse eller ej). Gick tillbaka till affären med en våg för att kolla om det bara var min som vägde för mycket. Men även de andra vägde lika för mycket. Kollade med Granbiten som kollade med Marmot i USA som då upptäckte att deras viktangivelser inte stämmer. Säcken klarar att användas inomhus samtidigt som jag inte haft några problem med runt 5 grader inne i tältet. Den packas till en bra volym, får ner den bra i en 8 liters sea to summit packpåse. Jag är 186 lång och storleken regular är precis lagom till mig. Den hellånga dragkjedjan är bra när det är riktigt varmt men den kärvar lite. På det hela en bra sovsäck som funkar för mig som både släpper ut mycket fukt från kroppen och är frusen.

Liknande produkter: Marmot Arroyo.

Kundservice: Hjälpsamma på Naturkompaneit. Bra engagemang hos Granitbiten (Marmot)

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 1800

Plus: Lätt, varm och skön.

Minus:Ingen komprimeringspåse ingår, något dyr (ville egentligen inte gå över 1500:-).

Kommentar: Temperaturerna föll snabbt i slutet av augusti 2007. Jag behövde en sovsäck som var varm och lätt. Jag ville inte gå över 1kg och jag ville ha en komfort temp på strax ovanför noll. Inför vår kommande helgvandring på Kinnekulleleden lyckades jag till slut få tag på denna säck (den var slutsåld i hela gbg). Komfort temp. på 0 (det står -1 på vissa sidor på nätet), och en totalvikt på 880g. Vi hade runt 4 grader på natten och jag trivdes väldigt bra. Dragkedjan går smidigt utan att fastna. Materialet känns skönt mot huden, inte plastigt som på vissa andra säckar jag har testat. Jag är övertygad om att denna klarar en fjällvandring under de "varmare" månaderna. Här i väst kommer jag förmodligen klara mig året runt. Är du ute efter en sovsäck för tre säsonger så bör du titta närmare på denna.
Då den var slut i Gbg fick jag Naturkompaniet i sthlm att skicka den. Jag beställde på tisd. efm. och hade den på mitt paketutlämningsställe på torsd. (behövde den på fredagen).

Liknande produkter: Haglöfs Goga 500, Marathon Mountain Equipment 300

Kundservice: Hur bra som helst. Kundtjänsten på Naturkompaniet gjorde allt de kunde för att jag skulle få tag på sovsäcken, och de lyckades få den levererad innan jag åkte. 5+ på den servicen. Fraktfritt (allt över 1000).

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 1800

Logga in

Tips!