Marmot Never SummerMarmot Never Summer


Tillverkare: Marmot
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 4 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: varm skön Lätt Prisvärd

Minus:Inga

Kommentar: Premiär turen i säcken blev 2 nätter i -17 grader. Va varm och go hela nätterna igenom och sov så skönt så. Perfekt passform (174cm lång). har inget att anmärka på då det också är den enda vinter säcken jag testat.

Pris: 3200

Plus: Tillräckligt lång för att...

Kommentar: Marmot Never Summer Long - Är tillräckligt lång för en person på 185 cm att förvara kängor i botten av säcken utan att för den skull inkräkta på sovkomforten.

Plus: Varm, lätt, prisvärd och andas bra

Minus:Hittar inga

Kommentar: Köpte min Never Summer för drygt 1 ½ år sedan och har testat den på vintertältningar några gånger. Tyvärr har det inte varit i de kallaste förhållanden, ca -5 på nätterna, men tillräckligt för att ge ett omdöme.

Överlag upplever jag säcken som tillräckligt varm (är själv lång och smal och fryser lätt), tillräckligt lätt och med bra andningsförmåga.

Tog en längre säck då jag själv är 185 och trodde då skulle regular bli i kortaste laget. Inga problem med värme men kanske onödigt lång (riskerar att bli blöt i fotändan om man ligger mot dålig tältduk.

Har även testat den på sena hösttältningar men då är den på gränsen att vara för varm. Upplever inte några större problem med packpåsen.

Det enda som hindrar toppbetyg är att jag inte hunnit testa i kallare förhållanden.

Liknande produkter: Haglöfs, Roberts

Köpplats: Utebutiken i Umeå AB

Pris: 2500

Plus: Den uppfyller vad den lovar helt enkelt

Minus:Packpåsen

Kommentar: För tre år sedan köpte jag min Marmot Never Summer, en dunsovsäck från Marmots enklare dunserie. Komforttemperaturen anges till -18 grader, vilket nog ligger nära sanningen. Säcken är relativt lätt för sin kapacitet och tar liten plats i den medföljande påsen, som dock ej är kompressionsbar och är i minsta laget. Därför använder jag en annan påse. Att inte skicka med en bättre påse är i sämsta laget, men det har kanske ändrat sig med nyare Marmot modeller. Överlag är jag dock nöjd med sovsäcken. Den fyller sina syften att vara en rejäl tresäsongers sovsäck väl.