Marmot Hydrogen LongMarmot Hydrogen är en dunsovsäck med 850+ Fillpower med imponerande isoleringsförmåga. Den är en suverän 3-säsongs säck för dig som vill minimera vikten utan att behöva frysa! Long versionen passar lite längre personer.

HYdrogen har Marmots klassiska design med rejäl huva som kan justeras med drasko inifrån säcken och artikulerad fotbox som inte faller ihop över fötterna. Dragkedjan är förkortad för att minska vikten.

Levereras med förvaringssäck och packpåse.

Yttermaterial: Pertex Quantum N-090 Ripstop
Insida: Pertex Quantum N-090 Taffeta


Tillverkare: Marmot
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Vikt, packvolym, värme.

Minus:Möjligen i dyraste laget.

Kommentar: Jag har 2009 års modell av Marmot Hydrogen, i längden "Reg", dvs normallång. Det räcker gott för mina 175 cm. I denna iteration är det en (ljusgrön) sovsäck med hellång dragkedja, till skillnad från tidigare Hydrogen-säckar som hade halvlång dragkedja. Detta betyder att den är något tyngre än föregående års modell, men samtidigt tillåter den mer flexibelt användande.

Säcken har fått bekänna färg under tre säsonger. Som vår- och höstsäck är den utmärkt, och den skulle antagligen fungera för enklare vårvinterturer också om man förstärker den med sovsäckslakan i fleece och ett sovsäcksöverdrag. På sommaren brukar jag få nyttja den som täcke för att inte få det alltför varmt. Det väldigt tunna tyget som säcken är sydd i är tåligare än vad det verkar.

Liknande produkter: Western Mountaineering Ultralite / Summerlite, RAB Neutrino 400

Plus: Låg vikt och liten volym Hellång dragkedja Huvan

Minus:Högt pris Yttertyget upplevs som känsligt Ingen innerficka (har iaf. inte hittat någon..)

Kommentar: Fantastisk säck. Velande länge och väl mellan denna och Summerlite resp. Caribou från WM. Detaljerna avgjorde till slut. Är 187 cm lång och gick därför på en "Long" (200 cm). Är ganska varmblodig av mig men upplevde inte att det blev för varmt i säcken.

Känslan i Hydrogen är väldigt luftig och efter en sommarvecka runt Keb. kan jag inte annat än se fram emot nästa tur. Temperaturen pendlade mellan +5 till +10 nattetid. Hellång dragkedja är en klar förbättring från tidigare års modell.

På minunssidan kan nämnas att yttertyget förefaller känsligt, jag oroade mig (kanske i önödan..) för att vakna upp med gåsdun i hela innertältet.

Rekommenderas varmt.

Liknande produkter: Haglöfs (syntet)
Bergans (syntet)

Kundservice: Kanonbemötande och snabb leverans från Getout, som alltid.

Köpplats:

Pris: 3295

Plus: Allt...

Minus:Inget

Kommentar: Har använt min Hydrogen long(jag är 189cm) under 6 nätter i fjällen. Temperaturen låg mellan +4 och +8 grader och för mig som tidigare använt syntet var det en Otrolig skillnad! Säcken är skön att ligga i, huvan omsluter huvudet perfekt och extra mössa känns överflödigt. Vikten är ca 680g, temperaturmässigt har den en komf på -1 och det håller den lätt skulle jag tro. För mig var den nästan för varm för ovanstående natt temp. Generellt verkar det sägas att Marmot säckarna är goda för 3-5 grader mer än vad som står. Rekomenderar den starkt...