Marmot HeliumDunsovsäck -9*C, Vikt 900gr, 800 Fill Goose Down


Tillverkare: Marmot
 
Betyg: 4.64.64.64.64.6
(betyg 4.6 baserat på 5 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, rymlig, att förrådspacksäck medföljer

Minus:inget än så länge.

Kommentar: Håller med övriga recensenter; den här sovsäcken är varm. Provlåg på gräsmattan på landet i våras. -5C ute och förmodligen 0 C i tältet. Kalsonger och tunn H&M ulltröja; vakande kl 02 och var genomsvett. Drog av mig tröjan och öppnade sovsäcken något och sov vidare. Det här är nog en för varm sommarfjällsovsäck för mig! Misstänker att man klarar lätt -15C med ett tunt ullunderställ.

Köpplats: ny på Tradera

Pris: 3000

Plus: Lätt, varm, mjuk

Kommentar: Har en Women's Helium reg och tycker den är helt underbar. Var lite svår att få tag på när jag köpte den men säcken var värd letandet!

Köpplats: Säck

Pris: 3650

Plus: Värme vs. vikt! Marmot muff!

Minus:Kort dragkedja

Kommentar: Jag är så nöjd att äntligen ha hittat en sovsäck som är lagom stor!

Women's Helium, 168 cm
2004 års modell, 900 cuin (US)


Temperaturgränser:

EN13537
Komfort kvinna -3
Komfort man -9
Extrem kvinna -27

Temperaturangivelsen ligger i underkant av vad sovsäcken verkligen kan prestera.
Jag har sovit med silkeslakan i säcken under bar himmel ner till -13 utan att frysa ett dugg.
Iförd ullunderställ är jag övertygad om att enstaka nätter med temperaturer ner mot -20 inte skulle vara några problem det heller.
Enligt mig gör sig säcken bäst under tidig vår, sen höst och milda vintrar.


Design:

Designen är gjord för att vara så lätt som möjligt, bla har det sparats in på detaljer som fullängds dragkedja och värmekrage.
För mig hade en lång dragkedja varit värt en viktökning, jag saknar verkligen förmågan att kunna vädra fötterna.
En lång dragkedja hade dessutom gjort det lättare att använda säcken som täcke.
Värmekrage saknar jag inte ett dugg, en tröja som dras överhuvudet och rullas ihop runt halsen är en fullgod ersättning för en sådan.
Tyget Pertex Quantum är riktigt tunt men känns rätt slitstarkt ändå och jag känner mig inte det minsta orolig för att väven skulle gå sönder under normalt bruk.
Quantum läcker lite dun.

Klart bästa detaljen är den muff försedda huvan som sluter tätt runt ansiktet utan minsta obehag, mjukt och varmt, klockrent!


Summering:
Wow! Massa värme till lite vikt!
Lite snopen efter som jag införskaffade sovsäcken för att användas vår, höst och på sommarfjäll, men efter att ha svettats varje natt under två regniga och kalla sommarveckor i Sarek har jag lagt allt vidare sommarbruk på sydliga breddgrader på hyllan.
Fast å andra sidan en sovsäck för milda vintrar under 900g är inte fyskam det heller. =)

Liknande produkter: Haglöfs Goga 12, Mountain Equipment Dewline, Western Mountaineering Apache SDL

Kundservice: Marmots kundservice är bra, de engagerar sig verkligen, oavsett vilka konstiga frågor du som kund kan tänkas komma med.

Köpplats: LifeStyle Sports

Pris: 4000

Plus: Lätt och varm, härligt karamellblå färg

Minus:Spottar lite dun, ömtålig med det tunna tyget

Kommentar: Jag har en Marmot Helium long och den är bra. Halv dragkedja och bra "skärning" eller vad det kallas. Gillar huvan och avsaknaden av onödigt lull-lull. Tror att den klarar -10 ratingen med glans, den var för varm tycker jag för Elbrus, även på högsta campet över 4000 meter. Med dubbla underställ skulle jag utan tvekan prova den i minus 15. Eftersom den har Pertex Quantum som tyg spottar den lite dun ibland men det går att leva med. Priset är förstås svårt att rättfärdiga, 4 papp är egentligen för mycket men jag hoppas på åtskilliga års bruk med försiktigt handhavande av det tunna materialet. Inköpt på Addnature, www.addnature.com

Plus: Vikt, varm, tar liten plats

Minus:Den läker dun genom tyget!

Kommentar: En mycket bra 3-säsongerssäck som jag inte skulle vilja byta mot någon annan! Den är lätt, bekväm och mycket varm jag har till och med sovit i den när det har varit
-20 grader förvisso med ullfrotte'underställ men utan problem. Skall tillägga att den läcker lite dun genom tyget! Inte sömmarna alltså.

Logga in