Marmot Helium EQEnormt bra sovsäck!


Tillverkare: Marmot
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Värme, gosighet och vikt

Minus:Säcken saknar värmekrage och packpåsen är liten

Kommentar: Denna sovsäck är ett utmärkt köp tycker jag.

Komforttemperaturen är -3C, Tlim -9C och Text -27C. Jag har alltid trott att jag är en som fryser lätt, och blev väldigt överraskad efter att jag använt den här säcken. Temperaturen var -8C när jag lade mig på kvällen och -13C när jag vaknade på morgonen, och jag frös inte alls på natten! Jag hade dock ullfrotté-underställ och en fleece på, var varm när jag lade mig och hade ordentligt med liggunderlag under.

Dunet är av hög kvalitet, och sovsäcken är luftig och lätt (999g enligt min våg, 992g enligt Marmot). Än så länge har jag inte sett ett endaste dun läcka genom tyget eller sömmarna. Tyget bredvid blixtlåset är förstärkt, så det fastnar inte när man öppnar eller stänger blixtlåset.

Säcken har några negativa egenskaper: den saknar värmekrage, yttertyget är lite väl prassligt, bandet som man spänner säcken runt ansiktet med glider rätt dåligt i tygkanalen och packpåsen är så liten att jag bytt ut den mot en större. Men dessa negativa egenskaper är inte så viktiga tycker jag, så jag kan varmt rekommendera säcken!