Marmot Col DryloftVarm vintersovsäck!


Tillverkare: Marmot
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Varm, förhållandevis lätt, fluffig & skön känsla, bra yttertyg

Minus:Dyr (Om ändå inte mycket dyrare än andra liknande alternativ)

Kommentar: En riktigt trevligt, varm, gosig & bra sovsäck.

Med ett drygt kilo (ca 1050g i storlek reg) dun av riktigt bra kvalitet kan det inte bli annat än riktigt varmt. Sedan hösten 2004 har dom till och med uppdaterat den i jämförelse med min modell. Dom har bytt ut dunet från 800+ fp till 900+ fp. Inte helt dåligt med andra ord :)
Komforttemperatur sätts till -29 celcius. Med tanke på hur frusen jag är och med tanke på de temperaturer jag sovit i så skulle jag säga att det stämmer alldeles utmärkt.

En tajt bra passform om man är normalbyggd. Finns ändå plats att röra på sig när man sover. Finns dessutom plats nog för att förvara lite saker nere vid fötterna under natten. Tex. strumpor & annat man vill torka/hålla varmt.
En riktigt bra huva som sitter som gjuten när man lärt sig justera den.
Skön dunfylld krage kring bröstet/halsen som sluter tätt och stänger på så vis inne den varma luften när temperaturen kryper nedåt.
Två ordentliga dunkanaler på innsidan av dragkedjan för att stoppa den kalla luften utanför att slinka in genom dragkedjan. Fungerar utmärkt!
En liten fiffig ficka som sitter i "kragen" som omsluter ansiktet vilker gör att eventuella klockor som förvaras där hamnar nära öronen. Perfekt om man inte vill försova sig :)
Känslan i sovsäcken är grymt skön. Med dun av den kvaliteten kan det väl knappast kännas annat?
Yttertyget är av dryloft som närmast kan liknas med ett vindstoppermembran. D.v.s. kraftigt vattenavisande (vattentätt?) men utan tejpade sömmar. Det innebär att sovsäcken motstår väta & droppande kondens mycket bra.

Men smakar det så kostar det.
Dryga 6000:- får du betala. Men då har du en trogen följeslagar under säkerligen 10-15 år som kommer ge dig många sköna nätter. Även om det är -20/-30 grader utanför.

Logga in