Everest Flexible ADVHöst-, vinter- och vårsovsäck med syntetfyllning. Försedd med expanderbar kil och köldkrage. Extrem temp: -24°C, limit temp: -6,4°C och komfort temp: -0,5°C. Mått: 210x80/100x50/56. Vikt: 1940 g.
Höst-, vinter- och vårsovsäck.
Extrem temp: -24°C.
Limit temp: +0,5°C.
Komfort temp: -6,4°C.
Vikt: 1940 g.
Mått: 210x80/100x50/56 cm.
Syntetfyllning.
Expanderbar kil.
Köldkrage.


Tillverkare: Everest
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Expanderbar så att man får ca 20 cm extra omkrets på säcken. Denna dragkedja sitter på vänstar sida. Köldkragen fungerar bra, hindrar varm luft från att komma ut och kondensen från utandningsluften från att komma ned i säcken. En mycket bra detalj är att alla kardborrelås går att låsa i sig själva så om man inte är i behov av dem så fastnar de inte i allt å alla. Känns gedigen trots "budget" märke. Everest har på senare år skärpt till sig.

Minus:Man känner tydligt att det läcker in kyla (ut värme?) genom dragkedjan, särskilt om man ligger med den uppåt. Flärpen som täcker den borde varit mer rejält tilltagen då detta skall vara en vintersäck.

Kommentar: Mycket för pengarna, särskilt på rean.
En säck som fungerar bra för dem med lite enklare vildmarks vanor.
Man bör inte vara längre än 190-195 cm
Dragkedjan löper på höger sida ned till knät efter detta så korsar den benen och slutar på vänster sida, detta är en acceptabel lösning men personligen föredrar jag att kedjan sitter på ovansidan av säcken. Då skaver den inte om man ligger på sidan och ventilationen fungerar bättre.

Säcken hade fått full bott om dragkedjan varit på toppen av säcken och flärpen som täcker den hade varit rejälare.

Köpplats: Stadium

Pris: 499