Cumulus Panyam 450

» Ladda upp produktbild

CUMULUS Panyam 450 is the lightest sleeping bag in our 4-season offer. Made of Pertex Quantum and filled with 850 cuin Polish Diamond goose down, Panyam 450 with its -7°C comfort temperature is extremely protective and comfortably warm during either mild winter or chilly days in summer.
Characteristic:
Pack weight: 830 g
Down weight: 450 g
Fill volume (polish goose down): 96% min. 850 cu.in. goose down
User height: up to 190cm
Width: shoulders/foot: 80/50cm
‘Comfort’ temperature rating: -7°C
Cover volume: 6,6 l
Construction: Trapezoid design

Made of Pertex Quantum (interior and exterior)
Top side and undersurface of the sleeping bag independently filled with down
175cm, YKK two-way self lockable zipper
Left-, and right-handed slider models available
Two sleeping bags, regardless of model, zipped together make a ‘double’
Anti-snag, full length, down-filled zip baffle to prevent cold spots
Inside collar keeping the cold out, with elastic draw cord and a puller
Large and spacious hood with a draw cord and a puller
Inside pocket
Supplied with storage sack


Tillverkare: Cumulus
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, varm, pris, packad storlek.

Minus:Fukttålighet, dragkedjan kommer i kontakt med huden

Kommentar: Köpte två säckar från Cumulus, en till mig och en till damen. Har bra erfarenheter från deras dunjacka så valet föll på dem också för säckar efter lång fundering. Efter mail korrespondens ordnades så att vi fick en av säckarna avkortad för att passa kortare personer, fyllnadsvikt till 500 g och höger+vänster dragkedja. Dragkedjan kan öppnas både uppifrån och ner, en dunfylld krage håller inne värmen i säcken och en dunkanal längst med dragkedjan förhindrar coldspots. Cumulus uppskattar comf tempen till -10° och säckarna väger in på blygsamma 900 g.

De levererades med en liten packpåse och en mesh förvaringspåse. Säckarna känns gedigna och verkar välsydda. Har än så länge hunnit användas under en trip på det isländska höglandet med temperaturer strax över nollan samt en tältnatt i norska fjällen med temperatur mellan minus 5°-10° under natten. Höll mig varm och go halva natten med tunt underställ i säcken men framåt 4 tiden blev säcken blöt av kondens från tältduken och jag började huttra lite. Det löstes snabbt med att slänga in dunjackan i säcken för att bli varm igen. Upptäcker på morgonen att yttertyget känns ganska fuktigt kring halsen var utandningsluften kommer samt på sidan som haft kontakt med tältduken. Vet inte hur pass bra andra säckar tål sådan fukt men tycker det här verkar ganska känsligt. Mest handhavandefel egentligen från min sida då det går att undvika.

Det enda negativa med produkten i sig som jag kommer på är att det inte finns någon "chin guard" vid toppen på dragkedjan. Jag blev kall om kinden då det blev en minimal metallkontakt när man drog igen huvan och detta kändes som en väldigt onödig konstruktionsmiss.

Kundservice: Lätta att ha att göra med, tillmötesgående om man vill göra egna ändringar.

Pris: 2500