Asaklitt Autumn Forest IITresäsongers syntetsovsäck för temp. ner till -2,0°C. Längd 220 cm, bredd 80/55 cm. Vikt ca 1,9 kg.


Tillverkare: Asaklitt
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Mycket billig, lätt att få tag på, varm

Minus:Andas dåligt, plastig känsla, för varm, ganska tung

Kommentar: Clas Ohlsons tresäsongers sovsäck var något av ett panikköp. Tanken gick väl ungefär "400 spänn... den kan väl inte vara HELT usel?"

För den som funderar på att köpa en väldigt, väldigt billig sovsäck för kyligare väder är svaret: Nej, den är inte HELT usel. Jag har nu sovit i den ett par nätter i olika hösttemperaturer, och man överlever definitivt natten. Den är däremot inte heller jättetrevlig att sova i, och till nästa säsong kommer jag ha bytt ut den.

Temperaturen är angiven "ner till -2,0°C", och den höll mig också varm en frostnatt. Tyvärr är den lite för varm för temperaturer inte allt för mycket över noll. En kylig natt på under 10 grader var den katastrofalt varm, och jag fick ligga med blixtlåset helt neddraget och vädra. Frostnatten påbörjades med en tröja + långkalsonger för att hålla värmen, även detta blev alldeles för svettigt under natten.

Materialet inuti sovsäcken har en plastig känsla (första gången jag kröp ner i den undrade jag om den var ut och in). Dess stora nackdel är att det verkar leda ut ev. fukt inifrån tämligen dåligt. Eftersom jag blivit för varm någon gång vid varje sovtillfälle har det helt blivit säckens största nackdel för mig, eftersom den infångade kroppssvetten har fått mig att vakna småfuktig och med en lätt doft av gorillabur.

Att sovsäcken ändå inte känns som ett totalt felköp beror naturligtvis på priset. Jag hade inget alternativ just vid det tillfället, och det var ju värt 400 kronor att kunna sova ute. Ska den köpas av någon som kanske inte vet hur mycket man vill använda sovsäcken i framtiden, eller någon som helt enkelt inte har pengar, så är den en fungerande höstsovsäck.

Hållbarheten kommer jag inte kunna uttala mig om eftersom jag inte planerar att fortsätta använda den, men den känns rejält sydd och inte så dålig alls.

Köpplats: Clas Ohlson

Pris: 399

Logga in

Tips!