Arctic Alpine Radical Chill -28 -22Vikt : 2350g ink packpåse.
Rekommenderad ligglängd: 160-190 Cm
Total Längd: 220cm
Fyllningsmaterial: 1500g Gås Dun 90/10 Pyrenéer Dun
Yttertyg: 44D/310T Dupont Tactel
Northstars egna uppskattade komforttemp:
Herr : -28
Dam: -22
Innertyg: 44D/310T Dupont Tactel
Dragkedja: YKK 2-vägs


Tillverkare: Northstar
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Förhållandevist billig Rymlig

Minus:Saknar justerbar krage Komforttemperatur stämmer nog inte riktigt. Återkommer när jag testat den ytterligare. Uppdaterat: Dåligt isolerat blixtlås.

Kommentar: Rymlig. Saknar justerbar krage vilket medför att dyrbar varmluft lätt pressas ut när man rör sig i säcken. Har inte testat den i fjällen än. Testade dock i mellandagarna att ligga i snön utomhus en natt i 15-20 minusgrader, (hade ingen termometer), hyfsat vindstilla. Hade på mig ett tunt ylleunderställ, en tunn ulltröja från H&M, ett par tunna strumpor, en tunn balaklava, yllehalsduk, inga vantar men en tjockare mössa ovanpå balaklavan. Liggunderlag var konsums lite tjockare. Frös till en början inte alls. Det blev lite kallt för fötterna till morgonkvisten. Kan dock bero på att jag låg i snön och att sovsäcken kom åt denna. Punktvist kallt på de ställen där sovsäcken var i nära kontakt med knän. Jag har svårt att se att den riktiga komforttemperaturen är -28 grader för män. Skulle gissa på att den är minst 5 grader varmare. Eller så håller jag på att bli frusnare på äldre dar. Loftet skulle jag uppskatta till mellan 7 och 8 cm. Återkommer med mer info efter ett test i fjällen i januari.

Uppdaterat: Resan blev i slutet av februari i stället. Temperaturen låg mellan minus 20-30, mestadels runt 25 minus. Jag testade att sova med huvudet i sovsäcken och utanför. När jag hade huvudet utanför hade jag en balaklava, 1 mössa och dunjackans huva på mig. Jag hade 1 eller 2 underställ på mig och ibland hade jag en tröja ovanpå mig i sovsäcken. Under mig hade jag COOPs tjockare liggunderlag och ett kort multimat underlag.

Min erfarenhet var att det blev varmare att sova med huvudet utanför sovsäcken så ingen luft kunde smita ut genom öppningen. Jag hade då balaklavan som andringsskydd. Komforttemperaturen ligger mellan 23-25 grader för mig. Säckens största problem var skyddet för blixtlåset som var för dåligt isolerad. Kylan strålade genom blixtlåset. Jag löste detta genom att ha tröjan mellan mig och blixtlåset.

Sovsäcken blev rejält blöt på ovansidan pga kondensationen i tältet men jag upplevde aldrig att det påverkade komforttemperaturen märkvärt.

Liknande produkter: Roberts.pl. (Var för långsam att återkomma med svar)
Alpkit 800.

Kundservice: Var snabba med att skicka trots julrusch.

Köpplats: Northstar.se

Pris: 2999

Logga in

Tips!