Arctic Alpine Design Winter Light

» Ladda upp produktbild

Lätt syntetsovsäck


Tillverkare: Arctic Alpine Design
 
Betyg: 3.333.333.333.333.33
(betyg 3.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, billig, bra kompressionspåse

Minus:felaktig komforttemperatur, dålig dragkedja

Kommentar: jag har haft min sovsäck i drygt ett år nu och jag är nöjd med den. Den är billig och relativt lätt, men komforttemperaturen på -13 stämmer givetvis inte, vilket jag inte heller trodde då jag köpte den. jag har använd den på fyra turer i fjällen under juni-september och under dom turerna har jag klarat mig bra med den.

Ett plus för en bra kompressionsbag vilket gör att man kan mosa ihop säcken mycket och spara plats i ryggsäcken.

Ett minus för dragkedjan som tenderar att fastna lite här och var tills man lär sig tekniken.

Plus: Varm, lätt och prisvärd.

Minus:Dragkedjan fastnar i tyget.

Kommentar: Varm sovsäck i förhållande till vikt, för att vara en syntetsäck. Bra finish, utom just dragkedjan som gärna fastnar i tyget. Detta kan avhjälpas genom att gerppa direkt om löparen(?) på båda sidor, i stället för att hålla i "stroppen". Prisvärd.

Plus: Lätt och smidig.

Minus:Håller inte uppgiven temp.

Kommentar: Komforttemperaturen anges till minus 13. Jag fryser i den oavsett yttre omständigheter runt noll grader. Den är även aniningen för kort för full bekvämlighet för mig - jag är 183 cm. Fast det klagar jag egentligen inte på, det är okej ändå. Dragkedjan nyper gärna i tyget, vilket är retligt. Har haft den i en månad och den verkar inte dålig i kvaliteten i övrigt. Jämför man den med samma säck från Mountain Equipment så ser man snabbt att ME inte lagt sin säck ens i närheten av -13 grader, utan betydligt varmare - och då är det inte ME som gjort fel.