Sea to Summit Mosquito Ner Singel

» Ladda upp produktbild

Ett myggnät för dem som vill sova utomhus under myggsäsongen. Svart. Väger 255 gram inklusive transport/förvrings-påsen. 80 hål per cm2, dvs ungefär 0.8 mm håldiameter. Denna modellen är till för en person, 220 cm lång, 120 cm bred. 1 meters takhöjd i huvudänden.


Tillverkare: Sea to Summit
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Låg vikt. Ok pris. Verkar stå för vad den lovar.

Minus:Enda dåliga är väl den där kassa plastkroken.

Kommentar: Jag testade nätet hemma och det verkar vara en helt ok produkt. Man har helt tydligt prioriterat låg vikt framför rubusthet men ärligt talat är det ju det jag ville ha. Den asymetriska placeringen av upphängningspunkten gör att man får mer höjd i huvudänden - något fötterna knapast saknar - och lösningen är standard innom denna produktgengre.

De säger att den svarta färgen förbätrar genomskinligheten och det stämmer kanske, men då jag inte har ett liknande nät i vitt lär jag inte få reda på det.

Det enda som framstog som dåligt var kroken i upphägningssnöret. Den var gjord i en sorts plast som inte ville fjädra riktigt när jag försökte trä kroköglan över ett snöre. Ingenting för personer som har svårt med små pilliga saker alltså. Men sen kom jag på att nätet väger så lite att man kan knyta upp den med den där knuten som lossnar när man drar i tåtarna, så det gjorde inget. Den där kroken kanske man kan ta bort om man är elit-UL.

Helhetsintrycket är att denna produkt är precis vad den utger sig för att vara, verken mer eller mindre. Och det är väl som det skall vara.

Den avgörande saken återstår dock att testa: håller den myggen ute? Det får vi vänta med till myggsäsongen kommer. Återkommer med kompletering till recentionen senare i år.

Edit Januari 2013
Nu har jag haft denna i ett par år och får säga att jag har kvar mitt ursprungsintryck: nätet levererar vad det utger sig för i produktinformationen, verken mer eller mindre. Godkännt altså.

Jag har sedan jag skaffat denna gått över till att sova ute i hängmatta. Jag har experimenterat med att använda nätet där också, och det fungerar faktiskt, om man tänker på att hålla koll på nätet när man är i hängmattan.

Rent allmänt skyddar inte nätet från myggens snablar. Det innebär att om du har näet direkt mot naken hud kan myggan sticka dig genom en maska i nätet. Vanligt för denna typ av produkt.

Kundservice: Bästälde under helgen, hade hemma på tisdagskvällen. Som alltid snabb leverans av addnature.com

Köpplats: Addnature.com

Pris: 229

 

Logga in