Thermarest Z-restLiggunderlag från tillverkaren av Thermarest


Tillverkare: Thermarest
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 3.853.853.853.853.85
(betyg 3.85 baserat på 13 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 6 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Relativt lätt och med god funktion

Minus:volymöst, dyrt i förhållande till vad det kostar att tillverka....

Kommentar: Att ligga på äggkartongen är bekvämt och värmande. Vårtorna ger en del luft under sovsäcken med. Jo jag ligger på vårtorna, så slipper man fuktsamlingen.
Givetvis komprimerar man ihop en del av det men sammantaget tycker jag att det är både lätt (mitt är kapat efter baken), bekvämt och med god funktion.
Att ett räcker till både sittlapp och liggunderlag är helt Ok.

Liknande produkter: många

Kundservice: -----

Köpplats: Naturkompaniet

Plus: Enkel, mjuk, packformatet, fukt och skräpsamlande groparna, vikten.

Minus:Priset.

Kommentar: Mycket bra komfort. Gör sig verkligen bra tillsamman med ett termarest regular eller liknande som lyxmadrass, då ska man ha ganska dålig rygg för att klaga.
Bra att kondense får chans att lämna sovsäcken och inte låses inne.
Skönaste cellplastunderlaget för den packvolymen och vikten som jag hittils stött på, två pinnhål bättre än det vofflade ridgerest.
Att det vikes och inte rullas är en väldigt stor fördel då det innebär delvis att det kan användas som kloss men framförallt att undersidan och ovansidan inte kommer i kontakt med varandra, för oss som ofta sover utan olika typer av tältgolv osv under liggunderlaget är detta mycket sönt.
Groparna gör även att detta liggunderlag sparar din sovsäck och gör att du sparar lite pengar i dess livslängd. Vanliga liggunderlag låter inte sand och boss falla undan i groparna utan då ligger det kvar och sliter på sovsäcken, självfallet har det olika stor betydelse beroende i vilka miljöer man använder underlaget men åter igen för oss som sover tarp ofta är detta underbart.
Det ända som drar ner betyget är priset, 500kr för det är lite i svettigaste laget, hittar du det på vettig rea så är det bara slå till dock!

Liknande produkter: Ridgerest kanske?

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 500

Plus: Lättpackat

Minus:Isoleringsförmågan försämras ganska snart allt eftersom det blir plattare.

Kommentar: "Äggkartongen" är bra sålänge det är ganska nytt, efterhand tappar det stuns och blir plattare med följden att det isolerar sämre.
Klart bättre än de traditionella liggunderlagen dock.

Plus: Lättpackat. Sittunderlag-vik ihop det, liggunderlag-veckla ut det

Minus:Efter ett tag blir det plattare och binder inte lika mycket luft

Kommentar: Jag har kapat ett så att det täcker från nacken till ändan så att jag får värme där det behövs mest. Är det varmt ute använder jag bara det. När det är kallt använder jag det som förstärkning under mitt uppblåsbara, bra att även ha om det blir punka på det uppblåsbara.

Plus: Varmt, mjukt, lättpackat, samlar kondens

Minus:lite tungt, tappar "höjd"

Kommentar: Var först skeptisk till idén att byta mitt 10mm skumplastunderlag mot ett tyngre och tjockare. Efter några nätter på grus hade jag ändrat uppfattning, och köpte ett Z-rest. När det tjänat ut blir det ett nytt.

Sommartid är Z-rest varmt, lättpackat och bekvämt, både vad gäller att sova på och att förvara. Vintertid tillkommer egenheten med kondens i botten av fördjupningarna. Är det riktigt kallt så är kondensen frusen till is och lätt att skaka ur utanför tältet.
Om kondensen inte har frusit gäller det att försiktigt vika undan liggunderlaget, ta ut det och slå av det. Man vill naturligtvis inte ligga med sovsäcken nere i de små insjöarna så säcken blir blöt. Å andra sidan föreställer jag mig att groparna är bra: Med ett vanligt cellplastunderlag blir ju kondensen kvar i sovsäcken per automatik. Groparna i Z-rest ger mig åtminstone en chans att skaka bort fukten.

På sikt misstänker jag att Z-rest kommer att tappa i höjd allteftersom man "ligger ned" veckningen.

Plus: skönt, praktiskt och effektivt

Minus:tunt och lite klent tilltaget i storlek

Kommentar: Innan mitt Z-rest blev stulet på Arvikafestivalen, använde jag det med mycket nöje, det är skönt både att ligga, sitta och stå på. (Prova att stå barfota på det... Mys!)

Tack vare äggkartongsdesignen känns liggunderlaget riktigt tjock, och luften hjälper ju till att isolera ordentligt.
Vikbarheten är ett riktigt stort plus, då liggunderlaget inte rullar ihop sig när man lägger ut det, och det är lätt att vika ihop.

Det enda negativa är att Z-rest är ganska tunt, så efter ett par års användning fanns det lite hål sköra delar och att det är ganska litet.

Plus: Håller värmen grymt! Ryggen trivs med det!

Minus:Kondens när det är varmt ute. Packstorlek.

Kommentar: Den bästa investering jag gjort inom liggunderlag, känner inte alls kyla om man ligger ute i kylan. Ryggen mår bra.... Helt klart ett: KÖP!

Dock ser jag att vissa klagar på kondens och att det blir fuktigt, det stämmer att det blir kondens som samlas i det. Men det är enbart när det är varmt ute..

Bäst i kyla, lätt!!!

Fredric
www.glädje.nu (http://www.xn--gldje-hra.nu/)

"Se liggunderlaget live på mina vandringar. ;-) "

Plus: Vikten, mångsidigheten och packsmidigheten

Minus:Det kan samlas litet vatten, något svårstuvat i kajaken, något kort

Kommentar: Liggunderlaget är lätt och isolerar bra samtidigt som det är oerhört smidigt att packa och mångsidigt att använda. Vikbarheten gör att man både kan packa och använda liggunderlaget på flera sätt. Om det hade funnits en något längre variant hade jag köpt en sådan också utan att blinka! :)

Plus: Lätt,billigt,skönt

Minus:viss kondensbildning, blir "mönstrad" vid hudkontakt

Kommentar: Cascade Z-rest är praktiskt och relativt lätt liggunderlag. Det har en struktur som närmast kan liknas en äggkartog och viks hop till en kompakt kloss när det är ihopfällt. Kartongstrukturen gör att det isolerar bra sommartid och samtidigt ger lite extra sovkomfort genom att öka materialtjockleken. Nackdelen med liggundelaget är att om man ligger i ett tält som är fuktigt kan det bildas kondens i "kuporna". Dessutom så om man ligger på det med direkt hukontakt så uppträder man snart med ett likadant möster på kroppen som liggunderlaget. Roligt att var mönstrad första gången, men inte sen

Plus: Smidigt och bekvämt

Minus:Snö(?) i mönstret

Kommentar: Har prövat Z-rest under sommar och tidig höst, och har då bara positiva erfarenheter.
Lätt att packa, inga kondesproblem och väldigt skönt att sova på.
Tycker att det är väl värt sitt pris.

Kommentar: Liggunderlaget må vara både varmt, lätt och bekvämt, men det är totalt värdelöst när man efter en tältnatt vaknar upp med kondens i vart och ett av de små håligheterna. Jag testade underlaget under en veckas höstvandring. Vi var tre personer i tältet och oavsett väder och vind så blev min sovsäck blöt av den underliggande kondensen. Varje natt. Jag reklammerade liggunderlaget via återförsäljaren men fick "nobben". Mycket dåligt, tycker jag.

Plus: Hopvikbarheten, vikten

Minus:Pris/prestanda, tjockleken

Kommentar: Fördelarna med ett vikbart underlag är ju att man med lätthet kan ha det på utsidan av packningen. Ett par tunna elastiska linor bara så sitter det som gjutet pga att linorna kan kilas in i "bubbelstrukturen" som detta underlag har.

Skall man sova på ojämt underlag tycker jag nog att ett uppblåsbart underlag passar bättre då det fördelar ut tyngden bättre. Kallt underifrån (snö, våt mark) isoleras ganska bra men jag har erfarenheten att man gärna bör komplettera med ett tunnare vanligt underlag. Efter en natt ser man tydligt hur mycket kondens man/marken avdunstat i de små urgröpningar som finns i liggunderlaget vilket bör ge de flesta en liten aha-upplevelse.

Det ordinarie priset i Sverige tycker jag dock inte motiveras av ett underlag i denna klass. Sen får det vara hur "utvecklat" och "extremt" som helst...

Plus: Priset

Kommentar: Liggunderlag som man ligger som en kung på. Kanske lite i tyngsta laget men lätt att packa. Själv tycker jag man kan sova bekvämt på det även när det börjar bli lite kallt.

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!