Thermarest UltralightLiggunderlag


Tillverkare: Thermarest
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Mjukare att ligga på än ett liggunderlag i cellplast. Packvolym liten.

Minus:Brännande kallt på vintern. Tyngre och kallare än cellplast.

Kommentar: Sämre än cellplast utom på två ting: komfort och packvolym.

Plus: Vikten, Komfort

Minus:Punkteringsrisken

Kommentar: Har använt den både sommar och vinter (i kombination med vanligt liggunderlag) och den har fungerat alldeles utmärkt.
Den angivna vikten stämde på grammet, vilket inte brukar vara så vanligt med alla produkter.
Har behandlat den lite vårdslöst och ändå har jag inte lyckats punktera den. Fast kompisen lyckades göra det med sin i somras uppe i det steniga Hukejaure-området.
Den senare tiden har jag börjat priotera vikten lite mer så då har den fått vika undan för ridge-resten som jag tycker inte skiljer så extremt mycket i komfort.

Pack

Plus: Lätt, superliten men ändå skön !

Minus:Tidsödande ihoppackning

Kommentar: Thermarests Ultralight liggunderlag är ett av Cascade Designs thermarest liggunderlag, dvs självupplåsbara liggunderlag som komprimerade inte tar upp så värst mycket plats. Själv prioriterar jag numera packvolymen före komforten, och efter att i många år fått packa otympliga liggunderlag längst upp på ryggsäcken så slog jag till direkt när jag fick syn på denna 27cm långa och 11cm höga kompakta rulle, thermarestens royce royce enligt mig själv. Den tar helt enkelt ingen plats alls i ryggsäcken, och dessvärre är den skön att ligga på också, trots att den är något tunnare än de andra ! Packningsproceduren går till så att man viker den på mitten innan man rullar ihop den, till skillnad mot för de flesta andra thermarest, som bara rullas. Den lilla nackdelen är dock att det tar nån extra minut att noggrant rulla ut all luft, och jag får oftast rulla 2ggr för att nå optimal packvolym. Slutligen vill jag påpeka att den är ett måste för dig som jagar utrymme och inte har prinsessan på ärten krav !

Logga in