Thermarest Standard 182x53x3,8

» Ladda upp produktbild

Uppblåsbart liggunderlag


Tillverkare: Thermarest
 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 9 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 4 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: funkar bra

Minus:Hamnar ofta utanför/halkar av när jag sover. Blåser ej upp sig själv utan man måste hjälpa till en hel del!

Kommentar: Lagom storlek och komfort och håller länge ,min är nog minst 10år.

Plus: Sovkomforten

Kommentar: 1988 köpte jag ett Therma-Rest i Skottland under en vandringsresa. Jag har utnyttjat liggunderlaget flitigt under de år som förflutit och det är fortafarande "up and running". Självklart har det, efter att ha sovit väl nära en nyponbuske, behövts lagas både en och två gånger. Numera liknar underlaget ett lapptäcke... Detta är en i särklass suverän investering, 16 år och fortfarande i tjänst ;)

Plus: Komforten, komforten och komforten

Minus:Vikten

Kommentar: Inga sömnproblem här, inte skapade av liggunderlaget iaf.
Mycket skönt och hittills har det klarat sig bra, dvs ingen punktering ännu. Visst väger det mer än tex. ridgecrest och liknande underlag men konforten man får är värd allt. Jag förvarar dessutom mitt uppblåst då jag inte använder det och har därför aldrig heller haft problem med den "självuppblåsande" funktionen.
Rekommenderas starkt.

Plus: Mjukt & skönt!

Minus:Lite smalt. Det blåser inte upp sig själv så bra.

Kommentar: Jag har haft mitt underlag ett par år nu och tycker det är suveränt. Jag har även ett 2,5cm men det är i tunnaste laget om man inte ligger på redan mjukt underlag. De tjockare känns lite onödigt tjocka. Tillsammans med en Thermarest-stol blir det ännu bättre.

Plus: Sovkomfort

Kommentar: Jag har nu använt mitt liggunderlag i tre år och har använt det under såväl sommar- som vintersäsong. Isolering mot underlag och sovkomfort är mycket bra. Jag har dock slarvat med att hålla liggunderlaget uppblåst vid förvaring, så insugningsfunktionen fungerar sisådär. Sammantaget är det säkerligen ett bra köp!

Kommentar: Jag har länge användt Therma-Rest och aldrig behövt laga det eller så, jag tycker dock att självsugfunktionen fungerar ganska dåligt efter några år.. För övrigt så är TR en slitvarg som har gett mig många schöna nätter i ur och skur..

Plus: komforten

Minus:vikten och bredden!

Kommentar: Mitt har gjort över 1200 utenätter utan punktering. Halkan löstes förr med maskeringstejp, numera med gummifärg. Armarna och fötterna alltid utanför!
Har dock ersatt det med en uppblåsbar luftmadrass från Wildo för att få ner vikten på huset samtidigt som jag vunnit i liggkonfort

Plus: Komforten

Minus:Kunde varit något lättare

Kommentar: Använde tidigare ett vanligt liggunderlag. Har alltid sovit oregelbundet under nätterna när man varit tvungen och vända sig för att undvika krämper. Med standard varianten med lagom luft i sover man som en kung fastän man är benig.

Plus: Mjukt och skönt, liten packvolym.

Minus:Kan vara halt, är smalt och väger mycket. Lite pyssligt.

Kommentar: Mitt Thermarest ersatte ett gammalt Karrimat 12mm och kändes som ren lyx i jämförelse. Jag har den äldre modellen som saknar halkskydd och det gör att man måste vara mycket noggrann med lutningen inne i tältet.

Det är fortfarande skönt att ligga på, men väl smalt för min smak. Mina armbågar hamnar alltid utanför vilket i kyligt väder kan kännas lite lattjo. På grund av detta har jag på senare tid istället börjat använda ett bredare liggunderlag av konventionell typ.

Annars är kvalitén är god, jag har inte haft några problem på snart 8 år. Thermaresten är fortfarande kung när man övernattar på klippa, trots armbågsproblematiken.

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook