Thermarest Prolite 3 Regular

» Ladda upp produktbild

25 mm tjockt, superlätt (522 gram), 51 cm brett. Liggunderlag för den som inte ville öka vikten på packningen jämfört med traditionella liggunderlag.


Tillverkare: Thermarest
 
Betyg: 3.63.63.63.63.6
(betyg 3.6 baserat på 5 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt

Minus:Ömtåligt

Kommentar: Bra underlag om det är viktigt att det är lätt och tar liten plats.
Dock är det inte tåligt. Har fått punka redan efter drygt en säsongs användande och det var på ett ställe där underlaget veckats när det rullats ihop - inte av annan förslitningsskada.

Plus: Tåligt, lätt, isolerförmågan

Minus:För liten packpåse

Kommentar: På klippor behöver jag blåsa upp det här ganska hårt för att sova gott (därför väljer jag oftast mitt feta Thermarest vid paddlingar). I övrigt gör det sitt jobb.

Plus: Sover hyffsat gott på det

Minus:Priset. Det är lite halkigt. Kallt när det är kallt ute.

Kommentar: Jag tycker att den här madrassen fungerar bäst när man tältar utanför fjällvärlden, alltså när det inte är så kallt ute. Jag upplever liggunderlaget som ganska bekvämt, men det är också lite halkigt.

Detta liggunderlag är en mardröm när det är minusgrader. Visst hade jag för kall sovsäck, men liggunderlaget var nog den största boven på förra höstturen. Jag ångrar faktiskt mitt köp såhär i efterhand.

Dessutom tycker jag att priset är rätt högt om man jämför till exempel med Exped Downmat som innehåller dun och isolerar mycket bättre. Nej, detta liggunderlag åker inte med på någon mer fjälltur för min del.

Plus: Vikten, isolerförmågan, stoltillsatsen

Minus:Priset. Jobbig att packa i den lilla säcken.

Kommentar: Ett liggunderlag som i kombination med stolstillsatsen är allt du behöver. Den tunna designen gör att man gärna letar upp mark som inte är stenhård men det har man igen i den låga vikten. Liggunderlaget kan vara monterat i stolstillsatsen när man tömmer det vilket gör att det går mycket snabbt att få iordning en sittplats som verkligen är bekväm.

Plus: Lätt, litet och skönt att ligga på.

Minus:Självuppblåsningen minskade fort.

Kommentar: Har nu övergått från mitt gamla cellplast till självuppblåsbart, och ångrar det inte.

Liggunderlaget klarar mycket småknölar och jag upplever att jag ligger bekvämt på. Det är smalt och man har tagit ut onödigt skum inuti genom utstansning för att spara vikt. Ett lyckat drag visar det sig.

Har använt detta liggunderlag på berghäll och i lite knöligare skogsmark och det känns superbra. Det ska tas i beaktning att jag alltid sov bra på mitt gamla, så ni med lite känsligare ryggar rekommenderas de extra 150 gram och 50% mer tjocklek ett Prolite 4 innebär.

Jag upplevde dock att jag efter 5 uppblåsningar blev tvungen att blåsa i mer luft själv. Från början kunde jag bara låta liggunderlaget blåsa upp sig till 50% och skruva på korken, så låg jag bekvämt. Senast såg det inte ut att suga in någon luft alls, men fungerade fint när jag själv blåste upp det.

Liggunderlaget är mycket litet - vilket medför att jag aldrig behöver ha saker på utsidan av ryggsäcken mer.

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook