Thermarest LEUppblåsbart liggunderlag


Tillverkare: Thermarest
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.224.224.224.224.22
(betyg 4.22 baserat på 9 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 3 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Välgjort - bra sömn men även gediget tillverkat

Minus:Priset är högt vid inköp, men slå ut det över tio år ...

Kommentar: Efter att ha pinats på biliga liggunderlag och returnerat smäck från något lågprismärke köpte jag detta underlag. Supernöjd. Har haft det i drygt tio år och har inga anmärkningar.

Plus: mjukt

Minus:Suger upp vatten som en disktrasa

Kommentar: Köpte ett Mckinleyliggundelag för cirka 5 år sedan. Då jag ville ha ett underlag som inte suger upp fukt så fick jag rådet i butiken att köpa detta underlag med slutna celler, säljaren sa att det är bara är att lägga på backen man behöver inte bry sig om i fall det är fuktigt. De gånger jag har gjort som försäljaren sa så har jag ett underlag som påminner om en disktrasa med lång torktid.

Plus: lägre vikt,mindre volym,halkfritt jfrt med gamla modellen jag har

Kommentar: Prolite är märkbart lättare och tycks bli lite mindre i packvolym än mitt gamla Therm-A-Rest.
Man ligger mer bekvämt,då detta är halkfritt på båda sidor,vaknar inte på sidan av det som med det gamla.
Trevigt med orange färg också.
Har inte lyckats packa det som liten rulle och vika det på mitten,utan det blir en tunn längre rulle,och tack vare underlagets mindre bredd i fotändan kan man nyttja det att packa in ex vis regnbyxa eller regnskygg.

Plus: Vill man ha d bästa e d d man får

Minus:lite tungt

Kommentar: Har haft detta lggunderlag sedan 1996, använt det flera gånger varje sommar och nästan varje vinter och allt som tyder på viss användning är några choklad å matoljefläckar. Är toppen tillsammans med ett chair kit.
Man lägger ut det för att blåsa upp sig medans man sätter upp tältet och allt e klart när man har organiserat packningen.
6 cm tjockt gör att det känns som att sova hemma, man sover helt enkelt väldigt gott på d!
Enda som kan nämnas som negativt e väl i så fall vikten men den tar man lätt med tanke på komforten!

Plus: Hög kvalitet och ger skön nattsömn

Minus:Dyrt i inköp och något halt.

Kommentar: Lånade ett Therm-a-rest LE av en kompis för att se om det är värt att köpa ett eget. Det är det! Just det här exemplaret har serienummer runt 18000 så det är nog rätt gammalt, men det ser fräscht ut.

Efter en dags vandring sov jag skönt och hade bara ont i benen från gårdagens vandring. Axlar och rygg kändes som vanligt, vilket jag inte kan säga efter att ha sovit på ett vanligt liggunderlag. Det var toppen!

Självuppblåsningen funkar inte så bra efter så många år, men det går enkelt att blåsa in ett par andetag så sover man bra. Lätt att få ur luften och packa ner igen. Om man sover i lite för mycket lutning kan det kännas något halt i jämförelse med vanliga liggunderlag.

Det väger lite extra men det är det värt. Priset är klart för högt, men vill man sova i skogens "Hästens" så kostar det.

Plus: Pris,storlek,lätt att använda,ergonomisk,vikt,ej platskrävande.

Minus:Får inte ha den för mig själv!

Kommentar: Alla borde ha en sådan.Jag beställde hem en dubbelluftmadrass från fritidsbutiken.com och den är jag grymt nöjd med.Inte bara jag förresten utan resten av familjen samt våra långväga gäster också.Vi använder den allihopa i familjen i princip överallt.På idrottsläger,turneringar,på semestrar och vid andra sammankomster och som gästsäng.En helt perfekt "riktig" säng som får plats i botten på väskan och väger inget och du fyller den på 1,5 minut med en hårfön.Ungefär 20 cm tjock och man sover som en kung.Vår gamla superdämpade vattensäng med alla tillbehör var inget jämfört med den här.Har du ryggproblem? Prova den här den är helt underbar och man känner sig helt utvilad.Jag rankar den som århundratets köp!Den är skönare än dom flesta sängarna för tusentals- och tiotusentals kronor och detta för några hundralappar.
Önskar alla trevlig sommar och natti natti.// Kaj H

Plus: Komforten

Minus:Möjligen vikten och att det tar en stund, "självuppblåsningen"

Kommentar: Köpte under stor vånda (med tanke på priset) ett LE- underlag i fjol. Stack sedan till fjälls och knoppade en vecka i tält. För varje natt som gick tynade konsumtionsångesten bort allt mer och förbyttes mot ett enda stort utvilat leende. Större för varje ny morgon.

Normalt brukar kroppen ha en del otrevligt att säga efter en vecka i tält, framförallt ryggen. Nu kunde jag plötsligt strunta i att trixa med att hitta en liggbar yta mellan kottar och rötter. Sov som en stock överallt och vaknade utan ont överallt. -Toppen!
/Jonas

Plus: Tjockleken, relativt lätt, kvaliteten

Minus:Priset

Kommentar: På Thermarest LE (Luxury Edition) sover man GOTT, till skillnad från de flesta andra liggunderlag. Bestämt värt priset om man är ute på lite längre turer men ändå inte jagar varenda litet gram (väger 1060 g).

Risk för hål? Säkert, men laglappar medföljer packpåsen. Mitt förra Thermarest (standard 3.8 cm) höll alla sju år jag ägde det. Hur det mår hos nye ägaren vet jag inte.

900 spänn hos www.globetrotter.de, kan vara värt att minnas när du frestas köpa det hos Naturkompaniet el liknande för skamliga 1300...

Plus: Lätt, lätthanterad, tar lite plats, bekväm

Minus:Dyr, risk för hål

Kommentar: En av lyxmodellerna från cascade design, tjockleken är fem cm
och väger ändå bara lite över ett kg. Mycket bekväm att sova
på och den har visat sig fungera bra som kombinerad
sits och ryggstöd vid kajakpaddling.

Kostar något mer än therm-a-rest standard men det är värt skillnaden