Metzeler liggunderlag

» Ladda upp produktbild

Självupplåblåsande liggunderlag


Tillverkare: Metzeler
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 3.673.673.673.673.67
(betyg 3.67 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Antiglid, lite packvolym

Minus:Lite svårrullat vid ihoppackning.

Kommentar: Pris: ca 1200:-
Färg: Rödaktig.
Vikt: Straxt under kilot

Har den nya modellen av Metzeler Air Plus XL (190x61x3 cm)
Den är behandlad med antiglid på båda sidor. Blåser upp sig bra men tar lite tid på sig, men vem är stressad på fjället?

När man rullar ihop den viker man ligglagget på mitten först.

Reparationssats och packpåse följer med i priset.

Lite klurigt att få ut luften helt och rulla ihop det rakt på första ihoprullningen, eller så använder jag fel teknik. Har inte provat Therma-a-rest så jag kan inte jämföra med dem.

Metzeler är en av världens största tillverkare av gummilister och industriellt skum till bil och flygplansbranchen. De är även en av världens största tillverkare av MC däck. Detta säger inget om konstruktionen av ligglagget men borgar för god kvalitet i materialet vilket jag tycker stämmer bra.

Sammanfattningsvis: Ett bra köp för den som vågar sticka ut från Therm-a-rest gänget. Inte så lätt att få tag på som Therm-a-rest dock. Skulle jag köpa ett nytt ligglagg idag så skulle det bli ett metzeler.

Plus: Hyfsat bekvämt

Minus:Blåser inte upp sig själv, lite stort.

Kommentar: Jag har (också) haft ett Metzeler i några år. Lite halkigt är det, men helt ok att sova på. Dock funkar "självuppblåsningen" inget vidare. Jag måste bidra med ganska mycket luft för att få till en bekväm bädd.
Madrassen är också lite onödigt stor och klumpig i ihoprullat tillstånd.

Kommentar: Jag har varit ägare till ett självuppblåsande liggunderlag av märket Metzeler i ca fyra år. Under dessa fyra år har liggunderlaget fungerat väl. Det skiljer sig inte mycket från ett ThermaRest. Storleken är 183*51*3 och vikten ligger på drygt ett kilo. Enda felet är att det inte har någon halkfri yta. Jag har dock behandlat en sida så att det inte är så halt längre.