InsulMat Max ThermoInsulMat Max Thermo

Detta liggunderlag är en vinnare i ”Backpacker Magazine’s 2004 Editor’s choice Award”

Detta uppblåsbara liggunderlag är mycket varmt och med en tjocklek på hela 6,3 cm får du hög komfort på dina äventyr trots att den bara väger 630 g. Madrassen är isolerad med syntetfyllning som reducerar värmeförlusten.

Storlek (cm):51x183x6,3
Vikt (g): 630 g


Tillverkare: InsulMat
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, liten packvolym, billigt och bekvämt att ligga på!

Minus:Skulle vara om den inblåsta fukten påverkade funktionen negativ.

Kommentar: Som många andra hade jag tröttnat på mitt gamla TR-liggunderlag som var dryga 2 cm tjockt så jag började leta och fastnade tillslut vid InsulMat Max Thermo. Fanns bara mumiemodellen att välja på men det har inte stört mig ett dugg och vilket dessutom gör liggunderlaget ytterligare några gram lättare (vikten på 630 g verkade stämma när jag vägde det, alltså 50 g lättare än Prolite 4 Regular)

Komforten tycker jag är utmärkt bara man ser till att släppa ut lite luft efter att man blåst de 10-15 andetag det tar att blåsa upp liggunderlaget. Sover till nästintill alltid på sidan och där har liggunderlaget inte gjort mig besviken även om det fortfarande inte går att jämföra med sängen hemma:) Trodde först att det skulle kännas som om man skulle ramla av liggunderlaget men har aldrig upplevt detta. Isoleringen (tunna syntetsträngar inne i luftkanalerna) verkar fungera som den ska, tyckte det kändes mycket varmt att ligga på utan sovsäck, dock har jag aldrig sovit på det med snö som underlag utan bara på en veckas fjälltur där tempen hela tiden höll sig över nollan.

Om man öppnar ventilen (enkel men känns som det kommer hålla länge) när man kliver ur tältet och låter liggunderlaget ligga 1 h innan man packar ihop detslipper man problemet med att behöva pressa ut så mycket luft vilket annars är lika lätt/jobbigt som ett självuppblåsbart liggunderlag, sen vikes alt rullas liggunderlaget ihop och får lätt plats i den kanske lite för rymliga packpåsen.

Att liggunderlaget dessutom kostar 500 kr inkl frakt (utrustad.se) kändes som en stor bonus.