Exped Schnozzel Pumpbag UL M

Exped Schnozzel Pumpbag UL M

Pumppåse till Expeds liggunderlag som saknar inbyggd pump. Påsen är en ultratunn och ultralätt vattentät packpåse av nylon. När madrassen skall blåsas upp kopplar man på nylonröret på liggunderlaget, fyller säcken med luft genom att ha säcken öppen. Förslut påsen på samma vis som en vanlig packpåse och tryck. 2,5 påsar med luft räcker för en 7,5-centimeters madrass. Sammanlagd tid: 30 sekunder.


Tillverkare: Exped
 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 6 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: sparar huvudvärk och lungor och fukt från att komma i liggunderlaget

Minus:Liten packpåse gör det svårt att få ned schnozzelbagen Schnozzelbagen har en hård ring med lås som jag inte ser någon mening med och som tar utrymme

Kommentar: Har Exped Donwmat UL 7 och skulle inte klara mig utan Schnozzel bagen som blåser upp liggunderlaget på 2- 3 fyllda säckar. Men varför har man skapat den med en hård övre låsring som gör den svår att stoppa ned i den ytterst trånga packpåsen? Det finns ju ingen anledning att först dra in luft i påsen, låsa den med låsringen, tömma den i liggunderlaget, låsa upp den igen för att dra in mer luft i påsen för att låsa den ingen o.s.v...?? Eller så är det någon finess jag missar...

Pris: 1500

Plus: Stor men lätt packpåse som minskar kondensen i madrassen och underlättar livet med uppblåsbar madrass en smula.

Minus:Antagligen skör, jag har i alla fall varit väldigt försiktig med den. Har bara haft den för tre nätter i tält, så jag har ingen uppfattning om livslängd på påsen.

Kommentar: Intryck efter en tredagars-tur: Jag använde min som packpåse för sovsäcken under dagen, pumpade sen madrassen på kvällarna och fyllde påsen med mjuka grejer för en lite bredare kudde för natten. Påsen är väldigt tunn, så det känns som om man måste vara rätt försiktig med den. Så länge man har en exped-madrass och inte är en extrem gramjägare så är det en rätt bra grej som jag kommer fortsätta att bära.

Liknande produkter: Mina lungor.

Kundservice: Nej

Plus: Genialisk, liten, lätt

Kommentar: Påsen är smidig och tar ingen plats eller vikt i utrustningen. Den går att använda som packpåse när den inte används, och t o m som dusch, men det rekommenderas ej. Sitt slitstarka material till trots tål den inte allt slitage en packpåse normalt utsätts för. Dessutom vill man ha den tillgänglig utan att behöva tömma ut allt man har med sig först. Att använda den som dusch motsäger vitsen med den. Man skall aldrig fylla sitt uppblåsbara liggunderlag med luft från de egna lungorna p g a fukthalten. Om man använt påsen som dusch uppstår naturligtvis samma problem. Sammanlagt tar det några sekunder att fylla madrassen med luft och uppfinningen är helt enkelt genial. Dessutom är den knallgul, och därmed lätt att hitta bland prylarna.

Liknande produkter: Pump


Lager på lager – klä dig rätt

Så anpassar du dina kläder till väderförhållanden och fysisk aktivitet.