Optimus 77

» Ladda upp produktbild

Spritkök från 60-talet.


Tillverkare: Optimus
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Lustigt att gamla jägarköket kommit på tapeten! Jag var också tvungen att damma av det i sommras. (Mitt Jetboil var utlånat och jag fick ett T-rödsinfall).

Jag har inte använt det seriöst sedan lumpen och blev faktiskt positivt överraskad. Jägarköket känns mer slimmat än Trangias "lilla" modell. Konstruktionen känns också lite smartare, med mindre rörliga delar som trangias "kärlstöds-flärpar".

Ett stort plus är som sagt brännarens kapacitet. Den räcker lääänge på en fyllning. Å andra sidan tar det längre tid innan brännaren har blivit genomvarm och kickat igång på riktigt. Det tar betydligt längre tid att koka vatten med kall brännare än när den är uppvärmd. (Har för mig att Trangias brännare är mer snabbstartad).

Det gick också oväntat bra att tillreda såser och röror i stekpannan, utan att det brände fast ett dugg. Det är dock en nackdel att stekpannan har en grop. Man skall vara Jamie Oliver för att lyckas vända pannakor.

Plus: Litet, kompakt och varmt.

Minus:Spritkök, hög bränsleåtgång, blir buckligt med åren

Kommentar: För att vara ett spritkök är 88 inte illa. Det som ligger i kökslådan hos mig väger 860g. Det jag fick som kadett vägde 961g, förklara skillnaden den som kan? Två grytor är många men skall man smälta snö till fyra så behöver man få upp farten...
Sedan länge är det ersatt i det som tas med ut, men doft och värmeminnena sitter djupt kvar.

Plus: Två byttor, stor brännare, lägre vikt och mindre än Trangia

Minus:Tillverkas inte längre, har man tur hittar man försvarets...

Kommentar: Har använt denna klassiker sedan 14-årsåldern. Brännaren är nästan dubbelt så stor som på Trangiaköket vilket gör att man kan smälta snö, laga mat och t o m få en kopp the på en påfyllning. Väger mindre än Trangia gör den också. Den civila versionen har sparlågering men Trangias ring funkar också (om man har den militära utan ring eller har tappat sin gamla...).

Kanonkök helt enkelt.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.