Vaude Ferret III



Ferret III är ett tunneltält med två ingångar (en på kortsida, en på långsida) och en stor absid.


Tillverkare: Vaude
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Förgård, ventilation och pris

Minus:Innergålv, tältpåse, dragkedja och vikt

Kommentar: Har nu haft detta tält i två säsonger och tycker att tältet inte uppfyller mina önskemål. Jag tycker att golvet blir fuktigt fast tältet har 10000mm vattenpelare. Sen tycker jag att påsarna till tältet går lätt sönder. Har redan haft sönder ytter- och tältpinnspåsen. En sak som också irriterar mig är att tyget som överlappar dragkedjan till yttertältet fastnar gång på gång i dragkedjan. Jag valde att köpa detta tält p.g.a. att den är billigare än Hilleberg, men skulle jag valt idag så skulle jag nog välja ett Hilleberg. Men visst finns det också några positiva saker som förgården (stor och rymlig) och så har tältet bra ventilation.

Plus: Verkligen vattentätt, plus för två ingångar!

Minus:Kan vara lite långt på platser med begränsat utrymme (4 m!)

Kommentar: Valet låg mellan Hilleberg eller Vaude, ekonomin valde Vaude. Skeptiskt som jag är, har jag faktiskt inte ångrat mig än! Tillbringade ett par veckor runt om i Europa förra året. Regn, regn och..regn. I stort sett varje dag har det regnat men tältet klarade vätan galant! T.o.m. kondensen var försumbar. Årets Midsommar vid Bolmen gick också under namnet Åskoväder+regn. Inga problem, Ferret III klara både väta och vind!
Den stora absiden är ett perfekt lager, och ett givet kök vid regn. Den extra ingången var idealisk (saknas på motsvarande Hilleberg) när man hade absiden fullproppad med diverse utrustning. Var först misstänksam mot golvmaterialet (skall klara 10 m vattenpelare) men det gick över efter första nattens oväder. Har dock kompletterat med ett extra golv (tillbehör) för mera steniga underlag. 5 kg kan vara tungt att släpa på men vilken lyx med så mycket plats! Jag är inte speciellt organiserad av mig så det är skönt att bre ut sig ...
Jag är positiv förvånad.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.