Trangia gasolbrännareTrangia gasolbrännare


Tillverkare: Trangia
 
Betyg: 4.644.644.644.644.64
(betyg 4.64 baserat på 11 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 22 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Tyst, lätt att reglera

Minus:Klarar ej vätskematning = mycket ineffektiv halva året

Kommentar: Extremt tyst och lätt att reglera. Klarar av att köra på väldigt låg effekt utan att slockna. Om man använder Trangias vindskydd så är den optimal, bara temperaturen är över 10 grader.

Man är dock knuten till Trangias vindskydd, även om man kan placera den i Trangia triangel, men den konstruktionen är väldigt fipplig. I och med att den inte klarar vätskematning (jfr Optimus Vega) så är man hänvisad till varma temperaturer. Optimus Vega kräver dock en hel del modifikation (inklusive sågande) för att användas i Trangias vindskydd.

Plus: Snabbt och justerbart.

Minus:Låter lite mer än en spritbrännare.

Kommentar: Det var ett otroligt lyft för mitt gamla trangia från 80-talet. Med möjlighet att justera värmen kan man ju laga mat på riktigt. Vill man bara koka vatten så går det ohyggligt mycket fortare. Dessutom inget söl med T-doja och risk att få med det i maten. Egentligen är det märkligt att Trangia fortfarande säljer kök med spritbrännare.

Plus: Enkel och lättanvänd

Kommentar: Haft det några år nu, blev ett lyft för det gamla trangiat :)

Plus: Enkelt, funktionellt, går att göra mycket på köket, bra helhetslösning

Kommentar: Trangiaköket är en trogen kamrat som har vait med i många år. Köpte gastillsatsen för några år sedan och är mycket nöjd. Tänder numera köket med hjälp av tändstål. Det fungerar utmärkt. Trangian är för det mesta med oberoende av årstid på korta såväl som längre turer.

Liknande produkter: Kanske inget för den fjäderlätta.

Köpplats: Intersport

Plus: Smidigt praktiskt

Minus:Kan vara svårtänt. speciellt om det blåser mycket.

Kommentar: Suverän tillsats som gör trangiaköket mycket lättanvänt. Inget fel på spritbrännaren men ibland är det bra att kunna reglera lågan (t.ex. vid stekning eller försiktig kokning). Något svårtänt. Lätt att bränna håret på fingrarna.

Plus: Enkel lösning och smart att utveckla ett befintligt koncept.

Kommentar: Har aldrig haft några problem. Gas på vintern funkar inte så bra men det är ju inte brännarens fel då den riktar sig till gasanvändare. Fördelen med en separat brännare och slang mot en som monteras t ex direkt på tuben med kastrullen ovanpå är att behållaren kan läggas ner och man får ut det sista ur den. Har varit en trogen följeslagare i många år och får toppbetyget av mig.

Plus: Beprövat!

Kommentar: Uppgraderade mitt Trangias kök med en gastillsats. Allt blev till det bättre lätt att reglera värmen å allt gick mkt snabbare slippa hantera T-sprit som man alltid fick på händer å även i maten(smakmässigt)
Har provat lite mindre å lättare kök men har alltid återvänt till mitt "kära" Trangia!
Tycker helt enkelt att det funkar bäst! Står stadig,inte vindkänsligt som många andra kök,man kan laga rejäla portioner!
Gasbrännaren har en jämn bred låga som gör att maten inte bränns så lätt(som dom gjorde på mina andra mindre/lättare kök)
Då jag paddlar så gör inte mervikten nåt!

Köpplats: Kanotcentrum GBG

Plus: Säkerhet och funktion

Minus:Vikten...om man är ensam och ska bära långt och länge!

Kommentar: Har använt Triangia/gas under ett flertal dygn i fjällen och barmark och kan bara säga att det är funkis till Tusen! Stabilt, vindsäkert, effektivt... Använde en gas(m) för två personer under 4 dygn, lagade tre måltider(blå band) samt kokade upp kaffe vatten ett par gånger om dagen oxå!

Stekpannan funkar väldigt bra, värmen fördelas jämt under pannan...något som Inte funkar med andra små kök, typ pocket rocket och liknande!

Enda nackdelen är att det är tungt, om man är ensam!

Plus: Smidigt, kladdfritt och snabbt

Minus:Vinterprestanda?

Kommentar: Har sen barnsben använt standardtrangia med diverse alkoholblandningar. Med gas blir allt bättre! Ingen brännbar vätska i ryggan, inga sotiga kärl, inget väntande, inget slabb och framförallt: snabba uppkok.

Alltihop med trangiakökets suveräna vindtålighet etc.

Har ej testat gas i vinterkyla men det sägs vara sämre än bensin/fotogen därav betyget 4.

Plus: Snabb

Kommentar: Uppgraderade mitt Trangia köp med en gasolbrännare. Vilken skillnad mot spritbrännaren! Nu går det betydligt fortare att värma vatten/mat. Har bara använt brännaren över en helg men hittills fungerar det mycket bra.

Plus: Snabb, enkel och idiotsäker

Minus:Problem med vissa gastuber

Kommentar: Köpe min gastillsats -96 och har använd den oräkneliga timmar och kan bara konstatera att maten smakar bättre utan bismak av T-röd;)
Snabb och framför allt säker!
Men en svaghet har jag upptäckt och det är att vissa gastuber (Primus stora) vill inte fungera riktigt och jag vet inte om det har att göra med att den börjar bli uppnött eller annan konstruktion av ventilen.

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!

Aktuellt: Natt i Naturen