Primus TechoTrail kitKomplett kök. Består av Primusbrännaren TechnoTrail, fast utan piezotändning som den säljs löst med, och en kastull med lock med volymen 1 l. I kastrullen ryms en 225 g gasflaska och köket. Total vikt 388 g utan gasflaska och 743 g inklusive en 225 g-gasflaska


Tillverkare: Primus
 
Betyg: 3.333.333.333.333.33
(betyg 3.33 baserat på 6 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 4 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Kompakt hyfsat lätt och snabbt toppmnonterat gasolkök för tre säsonger.

Minus:Inte det lättaste.

Kommentar: Solistkök på 3/4 kg.
Givetvis som alla toppmonterade kräver det tältpinnar, 3, för att stå stabilt men är snabbt, bekvämt och kastrullen räcker väl till för en under tre säsonger.
Att köket saknar vinskydd har jag inte haft bekymmer med då jag har ryggsäcken med mig och naturen bjuder rikligt på gropar, stenar och träd för att hjälpa till och göra rastplatsen dragfriare.
På picknick räcker kastrullen väl till för kaffevatten till fyra. Ersatt med PR.
Rekommenderas.

Liknande produkter: Ett flertal.

Kundservice: Primus har en fenomenal kundtjänst!

Köpplats: Gåva

Plus: Vikten, effektiviteten i vindstilla & storleken

Minus:Vindkänslig!

Kommentar: Jag har haft detta kök i lite mer än ett år och är väll sådär halvnöjd. Formatet på köket är helt suveränt men är mer skeptisk till kastrullerna. Stekpannan är ju mer eller mindre ett skämt då man eventuellt kan steka tre köttbullar samtidigt. Väger dock inte så mycket å är lättdiskat. Kastrullen känns bra och är sådär lagom stor för en person.
inte mycket mer. Iaf, inte för mig som äter för tre personer.

Köket är inte särskillt effektivt sålänge man inte har absolut vindstilla, för då fungerar det hur bra som helst.
Satt tex. nu i helgen å lagade på ca 3 liter havregrynsgröt (i en annan kastrull) och inte tog det många minuter alls. vad som bör noteras är att det var väldigt vindstilla. I vind så dras effekten ned väldigt mycket och det känns som om gasen förbrukas mycket snabbare.

Ska försöka bygga något sorts vindskydd till den.

Perfekt för kortare soloturer eller om man bara vill ha varmt vatten. Det är dock väldigt svårt att beräkna mängden gas att ta med då det varierar väldigt!

Jag har funderat på att köpa ett primus EtaPower istället för att få ett fungerande vinskydd och lägre gasförbrukning. Men jag tänker absolut inte slänga iväg technotrailen.

Plus: Litet, snabbt och låg vikt

Minus:För litet för "vanlig" matlagning och vindkänsligt

Kommentar: Jag köpte miniköket just för formatets skull för att slippa släpa på ett Trangia med CampingGaz brännare. Men det här köket är i minsta laget, tycker jag...
När jag t.ex. skall tillaga Knorr pastarätter så skall det vara 5 dl vatten och sen skall påsens inehåll tillsättas, då får man röra om i grytan väldigt försiktigt för att inte slabba ut alltihop.
För att inte slösa för mycket gas så lagar jag maten i tältets absid, för vid minsta vind så "blåser" värmen bort...
Det här köket är sekert helt perfekt att ha med sig på dagsturer för att koka upp vatten till kaffe eller varmakoppen men inget jag tar med mej på nästa fjällvandring där jag vill kunna laga rejält med mat.
Idag så har jag bytt ut min CampingGaz brännare mot Trangias av den anledning att Primusgas (standardgänga) finns att få tag i överallt, tillochmed på Biltema för en billig peng.

Plus: det kompakta formatet,pannan står stadigt,lättdiskade kärl

Minus:locket/stekpannan hade kunnat gå utanpå kokpannan.

Kommentar: Haft med kitet på en ensamtur några dagar.Fungerar bra att koka vatten till soppor och dryck på,samt även att laga påsmat och nudlar.
Stekpannan är liten,men man kan lätt steka lite i sänder,men det är synd att inte stekpannan täcker själva kokpannan;det hade gett lite mer yta att steka i.
Kärlen är mycket lättdiskade;bra,då korven jag hade med inte var särskilt fet och lätt brände fast.
Bara diska ur med varmvatten och svamp.
Pannan står stadigt på brännaren.Använder stöd på gasburken för ökad stadga.
När man lyfter pannan med innehåll känns det ibland som om handtagen ska vika sej,men det gör dom inte.
Kan ej bedöma kökets effektivitet,men jag tycker det kokar tillräckligt snabbt för att jag ska vara nöjd.
Hade med ugnsformar i aluminium som vindskydd,och det gick bra att ha.
Att vika upp och ihop kärlstöden på brännaren kanske kan kärva med tiden.
Hittills är jag mycket nöjd med detta kompakta lilla köksset.
Helt perfekt i format till en person,och även som extrakök när vi är två att ta med i midjeväskan vid toppturer.

Plus: storleken, enkelheten, lättvikt

Minus:storleken, rangligt

Kommentar: fick detta lilla kit i julklapp, och fick inte anledning att testa det förrän påsk. Storleken känns lite konstig, hade hellre velat ha åtmonstone en halvliter mer i kapacitet, och jag vet inte riktigt om Primus verkligen har tänkt sig att folk har användning av en mini-stekpanna... inte jag i alla fall... tänker kanske göra mig ett litet lock av folie, för att spara ett par gram på ett annars ganska lätt kök.

själva brännaren är rätt bra, jag tycker om de små varianterna som man skruvar på direkt på flaskan, men det kan faktiskt bli lite rangligt. piezo-tändning saknas, men om man ändå har med sig tändstickor eller eldstål spelar det ju ingen roll.

Köpplats: Naturkompaniet

Plus: Komplett lätt gaskök, robust brännare, enkelt

Minus:Rangligt, saknar vindskydd

Kommentar: Jag är ofta ute på dagsturer och använder då små kök som minitrangia eller just detta kök. Det är det kompakta formatet och den låga vikten som är tilltalande. Det finns lättare brännare på marknaden men denna är robust och har ordentligt kastrullstöd. De tillhörande kastrullerna är anpassade till att precis rymma en mindre gasflaska och köket inuti. Att piezotändningen saknas gör mig inget eftersom den väger och jag nog ändå skulle tagit med reservtändstickor. Jag är en hängiven anhängare av de klassiska trangiakonceptet vilket gör att jag är skeptisk till rangliga kök utan vindskydd. Det är konceptet med att skruva på en brännare på toppen av en gasflaska som drar ner betyget.