MSR SuperFlyEtt gaskök som klarar olika standardgängor


Tillverkare: MSR
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Klarar olika gängor. Medelstor brännare. Stabilt. Pålitligt.

Minus:Kommer inte på nåt.

Kommentar: I skrivande stund (2007) har jag använt köket i 4 år. Jag köpte köket för jag hade problem med ett Primus titan-kök vid vandring i Skottland så jag var tvungen att köpa ett Coleman F1-kök. Det fungerade bra men jag behövde ett större och stabilt kök som är mycket tåligt samt inte är gjort av plast som F1. En viktig fördel är att SuperFly klarar olika standardgängor bla CampingGaz.

Brännaren är medelstor och det är en fördel om man ska tillaga mat i stora kastruller. Själv använder jag 1,5 liter Trangia titan-kastruller. Fördelen en medelstor brännare är att värmefördelningen blir bättre och jämnare. F1 och andra gaskök med små brännare värmer mest på mitten av underdelen av kastrullen vilket kan ge ojämn värmefördelning vid matlagning. Fast här måste jag också tillägga att det beror också vilket material som kastrullen består av. Köket har fungerat under många förhållanden och har aldrig svikit mig. Det är pålitligt kök och dessutom lätt att använda också.

Ljudnivån på köket är mycket låg. Själv märker jag ingen då jag är döv men en hörande kompis till mig hade lite svårt att reglera lågan då hon var van med sitt multikök som har mycket högre ljud. Jag tittar alltid på färgen vid brännaren när jag kör köket.

Mitt kök har ingen autotändare så jag använder tändstickor. MSR SuperFly väger 131 gram och medföljande påsen till köket väger 24 gram. Köket får plats i 1,5 liters kastrull plus andra smågrejor som diskmedel, borste och tamoj.

Logga in