Markill Tuareg gasbrännare

» Ladda upp produktbild

Gasbrännartillsats till Trangia m.fl.


Tillverkare: Markill
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Billig

Minus:Svårt att få ut gas

Kommentar: Jag dessvärre dåliga erfarenheter av min Tuareg... Redan första turen för några år sedan så krånglade den lite men inte så att det äventyrade, matlagningen helt utan mer som en sticka under nageln... Nu kommer jag precis hem från en 10 dagars tur i kebnekaisefjällen och den har strulat hela tiden... problemet är att det inte kommer någon gas när man skruvar på reglaget, ibland får man hålla på i upp till 45 min... det har alltid till slut fungerat... men shit! vad irriterande... hela tiden en osäkerhets känsla huruvida det blir någon mat eller inte... så nu dumpar jag skiten och köper en ny....

Plus: Priset, effekten

Minus:Effektregleringen

Kommentar: Tycker på det hela att Tuareg-brännaren fungerar bra. Den passar både i Trangia 25 och 27, dom nyare köken som har hål för slangen, har man inte hål blir det till att borra sig ett eget.
Brännaren ryms inpackad i kastrullen tillsammans med tamojjen, saltburken och tändstickor även i 27 köket. Jag tycker att brännaren ser lite ömtålig ut där gasslangen fäster i brännaren, jag skulle inte vilja ha den nerpackad löst i ryggsäcken.
Effekten är bra, att koka vatten till lite kaffe går snabbt.
Vad jag anser negativt är "gasreglaget", jag skulle vilja ha finare stigning på gängan till regleringen, det är lite pilligt att reglera in sparlåga. Det är också synd att gasflaskorna är av engångstyp.

Jag ångrar inte att jag köpte en Tuareg och kommer inte byta tillbaka till T-röd igen.

Plus: Justerbar effekt, pris

Kommentar: En liten smidig brännare som är ett bra alternativ till spritbrännare. Har använt denna i flera år utan problem.

Logga in