EtaPowerEtaPower är ett kök från PRIMUSsom hävdar vara mera effektivt och bränslesnålare an andra kök. Kökets höga verkningsgrad ger en snabb uppkokning, mindre bränsleåtgång, lägre totalvikt och är totalt sett mer miljövänligt. Köket levereras med en brännarfot, vindskydd, en 2,1 L EtaPower kastrull med värmeväxlare. Ytterligare tillbehör som kommer med är stekpanna, handtag samt en påse som även kan användas för att isolera kastrullen, samt en DVD med korta produktfilmer på Senska och Engelska.

Vikt 830g
Piezotändning
210 x 210 x 135 mm


Tillverkare: Primus
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 12 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 4 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Billigt och bra

Minus:Kan inte använda stekpannan och vindskyddet samtidigt

Kommentar: Mycket prisvärt kök som är både lätt och smidigt.

Pris: 749

Plus: det mesta med köket

Minus:att man inte kan ha vinskydet på när man steker.

Kommentar: ett bra kök som går lika pra på kanot turen eller eller uppe på 4000 möh (deta är då med bensin) kan vara i största laget om man är själv. men till 2-4 man är det perfekt. bra förvarins påse om både håler maten varm och skydar kökket och allt anat i rygsäcken.

+effekten när man kokar vaten eller smältersnö
+bränsle snål
+stor katrul
+stabilt bygd
+lät diskad
+lät att sörva och fixa på turen med värktygen som fölger med.
+förvaringpåsen

-att man inte kan ha vinskydet på när man steker.
pris 1600 kr (mf köket med bencin bränare )

Köpplats: Uteboden malmö

Plus: Isolerande väskan 3 lagers PTFE -beläggningen som sitter mycket bra tålig kastrull Extremt lättdiskad (Även under) (varför skulle det inte va det? Vad fastnar där? löjligt snabb

Minus:Bärväskan väger så mycket.... nää jag bara skoja! att den inte har en ugn

Kommentar: Varför detta snack om bärväskan? Den är en av de bästa sakerna med ETA köken. Den är isolerande och du kan koka upp vatten för att sedan låta pasta eller saker med lång koktid stå och dra, så slipper man ha brännaren på och sparar mycket gas. Helt genialisk. Köper man ett ETA kök och sen klagar på att det väger så har man ju kanske inte köpt rätt kök. Folk är ju lite roliga när dom "tänker" till! tips isåfall är ETA Express. Där får man ner en 220 grams gas och brännaren samt lilla vindskyddet i kastrullen. och en nätpåse runt som säkert inte väger mer än 12 gram.

Plus: Smidigt med gas, effektivt

Minus:Många designmissar!

Kommentar: Otroligt skönt med gas, har tidigare bara kört med trangia och t-röd, nu är det bara att knäppa på och utan sot. Effektivt! Men jag ska göra en lista på de som jag tycker är lite missar och får väl hoppas Primus läser :)

1. Vindskyddet sitter knappt fast på brännardelen, på trangia sitter det som ett smäck
2. Kastrullen står inge bra på kärlstöden, den glider lätt omkring. återigen på trangia sitter kastrulen mkt bättre.
3. Packpåsen är tung och klumpig, (dom har förvisso ef trail med tygpåse istället) Borde finnas hål för spänband runt köket så man kan skippa packpåse helt!
4. Kvaliten känns inte i klass med trangia men endå helt okej.
5. Går inte att använda stekpannan som lock om man har teflonsidan neråt, för att det är för litet för tången. Går väl att använda åt andra håller men då ligger den inge bra.
6. Synd att det är svårt att förvara gasbehållaren i köket

Ja det är väl det jag kan komma på nu :) Skulle nog köpt ett ef trail istället känner jag nu i efterhand, skippa stekpannan få en lättare packpåse och ett riktigt lock.. .

Liknande produkter: trangia

Köpplats: Northstar.se

Pris: 899

Plus: Snabbt vid vattenkokning mm. Lättdiskat

Minus:Piezotändaren funkar ju max hälften av gångerna! Kunde ha tagits bort. Lite dumt med stekpannan också, man kan fälla upp "hållarna" lite för att den ska få plats, men det känns onödigt. Den vaderade "väskan" är inget för en lättviktare, och det finns ingen vanlig påse med i paketet.

Kommentar: Väldigt snabbt, och det är man tacksam för! Jag är van att sätta på vatten det första jag gör (trangia spritkök tidigare) och sen börja plocka fram lite grejer. Men med det här köket hade ju vattnet kokat upp innan jag hunnit få fram kaffepulvret! Lättdiskat också väldigt uppskattat.

Liknande produkter: Trangia

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 1000

Plus: Lättanvänd (när man väl har kommit fram till hur man ska tända den ...), snabb uppkokningstid, bränslesnål lättvikt

Minus:att man inte kan använda en stekpanna med vindskydd, lite onödig att köpa en sådan mao

Kommentar: Har en EtaPower MulitFuel och är supernöjd, har iofs inte använd den så många gånger än men den är snabb, lätt att hantera när man väl har kommit fram till hur (o inte nästan sätter eld på vinden ;))
Vikten är också ett stort plus, dessutom så gillar jag packsystemet, att man får plats med allt i en snygg o lätthanterbar bärväska som följer med.

Pris: 1200

Plus: Lättanvänd, snabb uppkokningstid

Minus:Vikten kanske...

Kommentar: Jag har aldrig använt gaskök tidigare (gas kändes läskigt), men detta kök var otroligt lättanvänt. Skuva på gasen och knäpp på bara... Jag gillar teflonbeläggningen, disken blir så mycket trevligare då!

Liknande produkter: Trangia-köken

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 1199

Plus: kokar upp maten fort. smidig att diska eftersom den har teflon. priset är rätt rimligt eftersom man får ett helt kök för lägre pris än en multifuel, är jätte nöjd, trangia känns väderlöst efteråt.

Minus:små detalmissar som hade varigt enkla att lösa :(

Kommentar: kokar upp vatten på nolltid. lägger man i bacon i kastrullen och startar lågan så börjar det fräsa efter 2 sek. var på hajk med några som körde trangia med gas och min mat hade jag kokat- ätit och diskat innan deras mat börjat koka.

minus är att man inte får plats med gastuben i kastrullen när man packar ihop det för brännaren och brännardelen tar för mycket plats. det skiljer bara ett par millimeter så en annan design hade löst problemet som skulle sparat mycket plats. det fungerar om man låter locket ligga lite ovanför kanten till kastrullen med då sitter det ihop dåligt och tål stötar sämre eftersom belastningen på brännaren ökar då det kläms :(
tagen som man får med är mycket sämre än trangias.
sedan borde det finnas "öglor" så man kan fästa en rem runt så som trangia har på sidorna så man slipper ha väskan om man inte vill ha den.

i övrigt så är köket det bästa jag prövat det är bara små detaljer som man kan lösa ändå men det hade varigt smidigare om man tänkt på det när man gjorde det för det hade sparat mycket tid och köket hade känts proffsiga.

Köpplats: naturbolaget växjö

Pris: 1000

Plus: Kokar vatten snabbt, hyffsat billigt för ett komplett kök

Minus:Blir lite koncentrerad låga när man steker pannkaka osv, tenderar att bränna i mitten.

Kommentar: Var en av de första som la vantarna på detta kök då jag nallade naturkompaniets visningsexemplar. Är väldigt snabbt att koka vatten på köket då en liter tar ca 2 minuter vilket hällspisen i köket gångrar med 3 för att koka.

Liknande produkter: Trangia, Omnifuel.

Kundservice: -

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 995

Plus: Extremt snabbt och effektivt. Kokade 2 koppar tevatten på några sekunder.

Minus:Piezotändningen krånglar ofta med onödigt gasutsläpp som följd. Använder vanlig tändare oftast.

Kommentar: Bästa köp jag gjort. Stekte amerikanska pannkakor i stekpannan, kokade vatten blixtsnabbt. Bra förpackningsväska för varmhållning. Kanske lite tungt för fjällvandringen men mindre gasåtgång kanske uppväger viktproblemet.

Liknande produkter: Jetboil

Kundservice: http://www.rei.com/camping/TOC/Cookware?cm_re=toc*toc*cookware&vcat=REI_SSHP_CAMPING_TOC

Köpplats: REI

Pris: 625

Plus: Piezo-tändare, eta kastrull

Minus:Passform på stekpannan, klumpig tång, känslig non-stick beläggning, för smal gaslåga, tung packpåse

Kommentar: Jag har tidigare haft ett klassikt Triangia spritkök, men bestämde mig för att investera i ett Primus EtaPower till årets fjälltur. Till att börja med kan jag säga att jag är väldigt nöjd med övergången från spritkök till gas och speciellt med kombination med piezotändare. Det är väldigt rent, snabbt och enkelt.
Men som Triangia användare är jag van att köket är enkelt att laga mat på. Med Primus kök irriterade jag mig genast på ett antal design missar.

När jag kokar vatten brukar jag använda stekpannan som lock. Det fungerar bra, men stekpannan är lite för liten, så det går inte att få grepp om den (enkelt) med den klumpiga tången, utan man får använda händerna istället (och hoppas att locket inte hunnit bli för varmt).

När man skall använda stekpannan är vindskyddet lite för litet, så man måste plocka bort vindskyddet innan man kan använda stekpannan, värdelöst!

När man ska steka något så är gaslågan väldigt "smal", så det blir bara varmt i mitten. Ska man t ex steka pannkakor måste man låta pannan cirkulera över lågan för att grädda hela pannkakan utan att den bränns i mitten.

Stödbenen till gasbrännaren sitter ganska långt isär, så det fungerade inte att ställa dit min gamla kaffepanna.

Till köket följer det med en fin packpåse som är lite vadderad. Jättefin, men eftersom den vägde över 200g fick den stanna hemma. Det hade varit bra om det hade följt med en lättviktspåse också. Och kanske en spännrem att hålla ihop köken med (som Trangia har).

Jag upplevde även att non-stick beläggningen kändes omtålig. Kastrullen hade en liten repa redan när jag packade upp köket och stekpannan blev rätt nött bara av att skava mot kastrullen under en fjälltur.

Däremot är jag nöjd med konstruktionen av brännaren och vindskyddet som är både snyggt och stabilt. Kastrullen står väldigt bra på brännarens stödben. Det fungerar även bra att packa ner en/två trangia kastruller innuti eta kastrullen om man vill.

Liknande produkter: Triangia gasbrännare

Köpplats: Intersport Umeå

Pris: 1000

Plus: Väldigt effektivt, lätt diskat, piezo tändning, priset, stabilt

Minus:Svårt att få tag på, inga metall redskap får användas

Kommentar: Efter att ha haft ett klassiskt Triangia kök så köpte jag ett Primus EtaPower inför fjällvandringen, ett kök som verkligen stod upp mot förväntningarna! Man längtar verkligen inte tillbaka till T-spritens dagar. Enda nackdelen är som alltid med gasol vinteranvändningen.

Kastrullerna och stekpannan har titanium nonstick yta vilket gör att det är väldigt lätt att diska efter matlagning utan attt behöva skrubba och använda diskmedel. Kastrullerna har också värmeväxlare vilket gör det mer effektivt. Jag kokade upp 1 liter vatten på ca 2,5 minuter vilket också stämmer med Primus egna angivelser.

Köket levereras med brännarfot, handtag, vindskydd, stekpanna och en 2,1 liters kastrull. Går att köpa till en mindre kastrull på 1,7 liter som då passar i den större kastrullen och det vaderade fodrallet som följer med.

Ett stort plus som Etapower har tillskillnad från Trangias gas är att köket har en Piezo tändning, alltså inga tändstickor behövs för att tända köket vilket underlättar väldigt mycket.

Tycker priset är väldigt rimligt, för 995 får du ett komplett gasolkök och i en väldigt bra förvaringspåse.

Ett tips för att få ut max av varje gasflaska är att man skakar behållaren så gaserna blandas. Eftersom propan är lättare än butan så kommer annars propanen att förbrännas först vilket leder till sämre effekt i slutet av gasolflaskan.

Liknande produkter: -Trangia

Köpplats: Addnature.com

Pris: 995

Logga in