Biltema stormkök

» Ladda upp produktbild

Stormkök med två kokkärl, en stekpanna, tvådelat vindskydd, spritbrännare. Även på ÖB.


Tillverkare: Biltema
 
Betyg: 2.832.832.832.832.83
(betyg 2.83 baserat på 12 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 4 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: God grundkonstruktion.

Minus:Upplevs som bleckigt.

Kommentar: Fick tag på ett på ett sommarloppis i kartong. 610g, liten brännare. Tunn metall. Fungerar till vatten o soppa.
Väger nära 300g mindre än mitt gamla Tor.

Liknande produkter: Optimus 77

Kundservice: Inte behövt

Pris: 10

Plus: Billigt, fungerar bra och är lätt.

Minus:Tunn och mjuk aluminium så det blir buligt och repigt.

Kommentar: Blir buligt och fult ganska omgående. Men det är ett bra kök för pengarna. Både lättare samt större kastruller än ett trangia 27. Mitt väger 624g. Inte haft några bekymmer med orginalbrännaren. Hade hört så mycket delade åsikter om köket så jag kunde inte låta bli att prova ett.

Pris: 139

Plus: Den är av metal och går att återvinna

Kommentar: Fungerar så dåligt att den inte borde ha tilverkats

Köpplats: Biltema

Plus: *Priset *Effektivt med ny brännare *Lagom för två *Hög kultfaktor för märkesmotståndare

Minus:*Stekpannan ojämn *Hög nördfaktor för märkesfixerade

Kommentar: Har ett kök märkt "Svea" och tre kronor, det ser i övrigt likadant ut som de billiga som finns på Claes Ohlsson, ÖB m.m.

Jag bytte ut brännaren mot en Trangia-brännare och då blev det mycket effektivare! För att få den att passa klippte jag till botten från en konservburk som extra "krage" runt brännaren. Nu kokar den upp vatten snabbare än stora Trangia ! Har också köpt en nonstick-panna från Trangia, då pannan som ingår blivit bucklig.

Storleken är ungefär mittemellan Trangias 27- och 25-serier. Perfekt för två personer (då lilla Tr. inte räcker till och stora tar för mycket plats i packningen), eller tillsammans med ytterligare ett kök när man är en familj, en patrull e.d.

"Svea" brukar bli mobbad på hajker där mina kompisar har med sej Trangia för att hon ser liten och billig ut, trots att hon faktiskt är effektivare för kaffevatten m.m!

Liknande produkter: Trangia 25 och 27

Köpplats: Okänd, fanns i mormors källare

Kommentar: Ett mycket prisvärt kök, detta kan man leva gott på som ett substitut för trangias 27 utan att behöva köpa upp sig de första åren.
Det ända jag verkligen saknar med detta köket är en bajonettfattning mellan övre och under vindskydd, men det problemet dras även det gamal trangia jag har här med.
Konstruktionen har både för och nackdelar gentemot trangias, men övervägan fördelar tycker jag faktiskt, speciellt sättet att undvika behovet av trangias kärlstöd!

Plus: ..

Minus:...

Kommentar: Som svar... Köket i StoraSjöfallet var ett "biltema-kök", jag hade det i min hand.. Ett TOR kök som verkar bättre var det inte!

//A

Kommentar: Detta är ej en recention.
Jag vill bara klargöra att rubrikens kök är en kopia på Optimus TOR.

http://www.tassemark.se/?GoTo=766&Type=Product

Det var förmodligen det äkta köket du såg i sjöfallet.

Helt annan kvalitet på aluminiumet bla.

Läderrem köpes i hästsport butik.

/Patrik

Plus: Billigt, funktionsdugligt

Minus:Passform, mjukt..

Kommentar: Köpte och använde ett "no-name" triangia kopia för 99kr på öb som jag använde under 9 dagar i Sarek samt under flera vanliga halvdagar ute vid kusten!
Visserligen långkoktid men använder man spritkök så är så fallet! Kokade bara vatten i det, i absiden i tältet och på fjället! Vindskyddet funkade perfekt!

Vikten ligger på 620g... Klart värt pengarna.

Det lustiga var att uppe i Stora Sjöfallet i år såg jag ett exakt likadant kök för 399kr..huga, vilket Överpris!!!

//Anders

Plus: Priset, formater

Minus:Mjukt och bränslet...det tar tid...

Kommentar: Noname spritköket är fungerande, billigt och vida bättre än inget.

Plus: Billigt

Minus:Kvalitet, dålig effekt

Kommentar: Min kompis hade ett Biltema kök och jag ett Trangia, när jag var färdigäten så hade inte ens hans vatten börjat koka.
(kanske lite handhavande)

Det lönar sig med kvalitet när man väl sitter där i regnet

Plus: lätt och smidig

Minus:lite opraktisk, lite ostabil

Kommentar: Varför inte ett trangia? Det frågar jag mig själv nästan varje dag, men nu har jag det här köket från Ö&B och så får det bli.

För trots allt fungerar den bra och den var väldigt billigt. Konstruktionen känns visserligen något klen och lite opraktisk, men den är gengäld lätt och smidig. Brännaren fungerar som den ska den också, precis som tången. Köket är dock något ostabilt pga. den lilla foten. Men håller man i grytan med tången fungerar det också.

Plus: Billigt, lätt (650g)

Minus:Repas lätt.

Kommentar: Nonamekök som säljs på Ö&B, Biltema och liknande ställen. Inte bäst på marknaden, men billigt och funktionsdugligt. Har använt mitt i flera år och det hänger fortfarande med. Aluminiumlegeringen är lite mjuk men deformeras inte vid normal användning. Däremot repas det lätt, så plast el träbestick är att föredra. Spritbrännaren fungerar som den ska, men jag har kompletterat mitt med en gasbrännare, utmärkt kombination.