Trangia Nonstick

» Ladda upp produktbild

Trangia Nonstick


Tillverkare: Trangia
 
Betyg: 3.753.753.753.753.75
(betyg 3.75 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lättskött

Minus:Slitstyrka

Kommentar: Här ser man tydligt att man ofta kompromissa. Tunt gods ger snabb men ojämn uppvärmning samt väger lite. Nonstick är verkligen lättdiskat vilket ibland känns ovärderligt men å andra sidan är det inte slitstarkt, tamojen sliter på kanterna och man får tänka sig för så att inte titangaffeln dyker ner i kokkärlet.

Plus: Maten bränner inte fast

Minus:Nonstick är känsligt för nötning

Kommentar: Jag har använt nonstick kastruller under fyra cykelsemestrar och har funnit dem mycket användbara. Att maten inte fastnar i dem har gjort att det inte bränner fast. Att kastrullerna också är lättdiskade har varit en fördel då jag har måst diska dem i kallt vatten några gånger. Skulle köpa samma kastruller igen.

Kommentar: Ett av de kraven jag ställer på utrustning är att det skall vara "fältdugligt". Efter att under en sommar använt trangia nonstick så kan jag säga följande:

Bra ytbehandling på utsidan, lätt att göra rent. Ytbehandling på insidan funkar bra till en början, men efter mindre tid än jag väntat mig så började den ge sig. Misstänker nästan att det kan vara så att mitt effektiva kök kokar torra punkter i botten av exempelvis frystorkat. Detta får till följd att det blir som fläckvisa ytor där lamineringen släppt. Man kan tro att det är vaniljstänger i käket men så är inte fallet.

Jag väljer i kärldjungeln rostfritt i jämförelse pris/kvalitet/prestanda.

Plus: Lätt, billig, bränner inte fast, bular sig inte.

Minus:Svårt att diska ur fett.

Kommentar: Jag har provat fyra sorters kastruller och rankar dem så här:

1 Nonsick

2 Alumimium

3 Titan

4 Rostfritt

Nonstickastrullerna är lätta, bular sig inte (titan gör det vid hög värme), inget bränner fast, lätta att diska, nyttiga att äta ur, leder värme bra. Enda nackdelen är att man måste använda plastbestick, t.ex Lexan. Jag tror inte att Nonstick håller lika länge som de andra, men de är så billiga att det inte gör så mycket.

PS. Om man använder grytorna till andra kök än trangia blir Trangias stekpanna lite stor och klumpig. MSR Blacklite stekpanna passar bättre.

Edit: Efter 7 års användning och en hel del stålsked funkar min nonstick fortfarande. Lite repor i beläggningen, javisst, men gröten bränner inte fast ändå. Ett minus jag glömde: Fett är svårare att diska ur jämfört med rostfritt, även om man anväder diskmedel.

Logga in

Tips!