MSR BlackLite Gourmet CooksetEtt MSR kastrullset i aluminium. Non-stick beläggning och svarta kärl. Två kastruller, stekpanna, lock, tamoj, packtowl och packpåse.


Tillverkare: MSR
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, innehåller det man behöver

Minus:Måste ta ett stabilt grep med tamojen (trangias tamoj är bättre)

Kommentar: Innehåller det man behöver, två kastruller, en stekpanna och ett mycket praktiskt lock som fungerar lika bra till båda kastrullerna (stekpannan funkar även som lock på den lilla kastrullen). Tamojen är tyvärr inte lika bra som än den från trangia men funkar bara man inte har ett allt för slappt grep.

Lätt att diska även om köttfärssåsfett fortfarande är en plåga.

Efter en veckas användning håller nonstick ytan fint (använt plastslev/plastvisp) medan den svartan ytan(färgen) flagnar/repas lätt där man stött emot stenar vid framför allt diskningen. Men fortsätter man använder plastredskap vid matlagningen kommer nog köket att hålla länge.

Plus: Många kärl, non-stick beläggning.

Minus:Priset.

Kommentar: Har detta mycket fina kastrullset och har så haft i drygt tre år. Det består av två kastruller på 2,0 respektive 1,5 liter, en stekpanna, ett lock, en tamoj, en packpowl och en förvaringspåse. Alla kärl är svarta på utsidan och har non-stick beläggning på insidan.

Personligen använder jag bara den mindre kastrullen och locket än, då jag bara kokar upp vatten. Men om man vill avancera i matlagningskonsten så finns det nog tillräckligt med kärl i detta set. Hade jag vetat att det var så mycket som ingick hade jag nog valt ett mindre och smidigare kastrullset, nu blir det till att lämna den den större delen (den onödiga delen) av det hemma. Tar man med sig hela setet väger det 665g, men om man bara tar lilla kastrullen och locket så blir det inte så farligt tungt. Har inte vägt exakt. Stoppar i mitt Primus Easyfuel, tamoj och diskkuddar i kastrullen, lägger på locket och stoppar ner allt i förvaringspåsen.

Logga in

Tips!